Evenimentul Zilei > International > Partidul Socialist din Franţa a anulat un contract prin care erau angajaţi muncitori români
Partidul Socialist din Franţa a anulat un contract prin care erau angajaţi muncitori români

Partidul Socialist din Franţa a anulat un contract prin care erau angajaţi muncitori români

Partidul Socialist din Franţa a anulat un contract prin care erau angajaţi muncitori români, a căror sarcină era să se ocupe de curăţenie şi de amplasarea mobilierului la întrunirea socialiştilor din La Rochelle. Românii nu au fost angajaţi direct de partid, ci de o firmă românească, ce avea contract cu firma franceză care organiza Congresul.

Filiala locală a unui radio francez a dezvăluit motivele pentru care Partidul Socialist din Franţa a anulat un contract în care erau angajaţi muncitori români.

În organizarea reuniunii socialistilor francezi  din La Rochelle, erau implicaţi şi români, care aveau ca sarcină menţinerea curăţeniei şi amplasarea mobilierului. Aceştia au fost angajaţi de o firmă din România, Trepte Events care, la rândul său, avea contract cu o firmă franceză , GL Events, principalul organizator al evenimentului, relatează postul de radio, France Bleu, preluat de Le Monde.

Partidul Socialist din Franţa a fost criticat de presă, întrucât condiţiile de angajare erau identice cu cele ale muncitorilor francezi, cu excepţia contribuţiilor sociale plătite de români, care sunt mai mici. 

În aceste condiţii, sub presiunea mass-mediei, Partidul Socialist a hotărât să anuleze contractul şi a anunţat decizia prin intermediul unui comunicat de presă.