Cinci parlamentari în frunte cu Daniel Constantin au depus la tribunal actele de înființare a unui nou partid politic. Constantin a fost vicepremier și copreședinte ALDE, dar în urma unui conflict cu Tăriceanu a pierdut ambele funcții și a fost exclus din partid. Apropiat de Victor Ponta, aflat la rândul său în relații extrem de reci cu liderul PSD Liviu Dragnea, Constantin a pornit un test politic având ajutorul fostului premier social-democrat.

"Victor Ponta sigur că are o experienţă extraordinară. Şi a spus-o şi public că încearcă să ajute cu experienţa, împărtăşind experienţa domniei sale în domeniul politic şi nu numai. Am vorbit cu domnia sa despre toate aceste lucruri, dar dânsul este membru PSD, este acolo şi dacă are alte intenţii, le va exprima domnia sa", a spus Constantin într-un interviu acordat Agerpres.

Întrebat dacă îl va invita în partid pe Ponta, Constantin a spus că e gata să-l primească dacă inițiativa o are fostul premier.

"Eu v-am spus că nu invităm pe nimeni. Sunt foarte mulţi oameni care au venit către noi şi au spus: vrem să…, adică noi nu vrem să forţăm lucrurile. Dar, tocmai că din această abordare a noastră s-a născut şi o atmosferă plăcută. Aşadar, cine doreşte să vină, sigur că discutăm", a spus el.

Partidul vrea să atragă electoratul care stă acasă la alegeri și care este nemulțumit de partidele clasice.

“Vedeţi, este o analiză sociologică, ne-a arătat practica, că sunt foarte oameni care sunt nehotărâţi, nemulţumiţi, nu se regăsesc, de aceea nu participă la vot. Cei cu care am vorbit în această perioadă cred că provin din această categorie. Nu au avut până acum ce să voteze şi doresc ca lucrurile să se facă altfel în ţara noastră”, a explicat Constantin.

El a explicat că Pro România va fi un partid de centru cu “accente patriotice”. „Ştiţi că acum naţionalismul este confundat foarte multe cu extremismul. Noi nu vrem să mergem în zona aceea, noi suntem patrioţi. Şi eu cred că orice om politic ar trebui să fie patriot, dacă nu e patriot, nu cred că are ce să caute în politică şi, mai ales, în conducerea unei ţări”, spune Constantin.

Partidul vrea să trimită europarlamentari la Bruxelles în alegerile europene din 2019, după care va participa la alegerile prezidențiale din 2019 și la alegerile locale și parlamentare din 2020.

Relația cu Dragnea, proastă

Constantin spune că a avut un parteneriat cu PSD, însă actualul lider Liviu Dragnea a avut "alte opțiuni". Întrebat în ce relații este cu Dragnea, Constantin a spus: "Nu aş vrea să comentez în momentul de faţă. Să spunem că avem proiecte politice diferite în acest moment".

Fostul vicepremierul spune că orice parlamentar este bine venit în partid și că a discutat cu "foarte mulți" senatori și deputați, lucru care îl face să creadă că "vor fi anumite mişcări politice până la sfârşitul acestui an". Constantin nu exclude alianţe sau fuziuni cu alte partide, precum UNPR și PSRO.

Președintele PSD, Liviu Dragnea , a asigurat, recent, că partidul nu se va rupe, dar a admis că este posibil să existe dezertări, în contextul apariției unei noi formațiuni politice susținute de fostul premier Victor Ponta.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a afirmat vineri despre Daniel Constantin că nu are "niciun fel de principii în viaţă" şi este "manelistul politicii româneşti".

Citește dezvăluirile EVZ și află culisele noului partid:

Cinci parlamentari lansează partidul lui Victor Ponta

Noul partid al lui Victor Ponta și frământările lui Dragnea