“Demisia e un act individual şi nu cred că putem vorbi de demisii colective. Eu cel puţin consider că odată ce faci un gest de genul acesta, nu există o negociere din punctul acesta de vedere. Când mi-am depus acea demisie, am fost absolut convinsă că e singurul lucru pe care-l putem face, ca să ajungem la alegeri anticipate, care este singura variantă pentru a ieşi din actuala criză politică şi socială mult mai gravă decât criza economică. În egală măsură, sunt de acord cu orice opinie care spune că o demisie a unui parlamentar nu schimbă situaţia şi nu va duce la alegeri anticipate. Numai că demisia e un act individual, de minimă demnitate şi onoare şi când ai spus că o faci, nu te retragi zicând "ştiţi, aşa mi-a spus partidul". Atunci, să mă ierte Dumnezeu, ce pot să mai spun când noi zicem că Roberta Anastase sau cutare din PDL răspund la comanda politică?", a declarat deputatul PNL, la RFI.
Adriana Săftoiu a reamintit cum s-a ajuns să-şi dea demisia din Parlament: "Luni seara a avut loc o şedinţă la grupurile reunite liberale. Acolo s-a pus problema modului în care Opoziţia se va manifesta după 1 februarie, lucrurile nu pot rămâne aşa cum sunt, ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic. Au existat două variante: grevă parlamentară sau demisie. Marea majoritate a optat pentru demisie. Au fost oameni care i-au prezentat demisia preşedintelui Antonescu. Mai departe, fiecare va lua ce decizie va considera".
Ea a precizat că mai rămâne ca demisia ei să fie anunţată în plen, lucru care se va face, a dat ea asigurări: "Sunt câţiva paşi procedurali obligatorii care trebuie făcuţi. Mandatul, ca să înceteze, trebuie să fie prezentată demisia în plenul Camerei şi după cum bine ştiţi, plenul începe pe 1 februarie. Practic, prima şedinţă cred că e undeva în jur de 6 februarie".