Evenimentul Zilei > Politica > Parlamentarii, în control la SRI. VEZI motivul aleșilor și CÂND vor avea loc verificările
Parlamentarii, în control la SRI. VEZI motivul aleșilor și CÂND vor avea loc verificările

Parlamentarii, în control la SRI. VEZI motivul aleșilor și CÂND vor avea loc verificările

Șeful Comisie de control al SRI, Adrian Țuțuianu, a declarat că, săptămâna viitoare vor avea loc primele verificări la o unitate centrală a SRI.

"Săptămâna viitoare facem primul control la o unitate centrală a Serviciului", a declarat Adrian Țuțuianu la finalul ședinței Comisiei de control parlamentar al activității SRI.

Întrebat care este unitatea respectivă, Țuțuianu a răspuns că nu poate comunica datele legate de locul unde el și colegii săi vor face verificările.

Șeful comisie de control al SRI, a declarat că după bilanțul SRI pe 2016, alături de colegi din comisie, se va deplasa în acțiuni de control la unitățile centrale ale Serviciului Român de Informații.

Țuțuianu a precizat anterior că membrii comisiei au "un program de control aprobat pentru întreaga durată a sesiunii parlamentare".

"Vom începe cu instituțiile centrale, unități centrale ale Serviciului, și vom merge și la direcțiile județene de informații. Am prevăzut că atribuțiile de control ale comisiei pot fi exercitate inclusiv prin verificări la sediile unităților SRI și am stabilit două modalități de control: un control cu notificare prealabilă a perioadei și tematicii de control, dar și controale inopinate, pe o tematică stabilită în cadrul comisiei, la unități centrale sau din teritoriu ale serviciului", a declarat Țuțuianu.