Procurorii militari din București s-au autosesizat în cazul incidentelor care au avut loc, vineri, la Topoloveni, județul Argeș. Atunci, jandarmii au ridicat și au dus cu dubele la Poliție 10 protestatari care îl așteptau pe liderul PSD, Liviu Dragnea. Surse judiciare au declarat pentru HotNews.ro că Parchetul de pe lângă Tribunalul Militar București s-a autosesizat în acest caz încă de vineri, în urma imaginilor apărute în spațiul public care arătau cei 10 protestatari ridicați de jandarmi și duși la Poliție pentru audieri.

Dosarul a fost deschis in rem, pentru trei infracțiuni: abuz în serviciu, purtare abuzivă și lipsire de libertate.

Cei zece protestatari care s-au adunat vineri în fața Casei de Cultură din Topoloveni pentru a-l aștepta pe liderul PSD Liviu Dragnea au fost ridicați de jandarmi și duși cu dubele la poliție.Unul dintre protestatari a fost urcat în dubă deși a spus că este un abuz, el întrebând în mod repetat care este motivul pentru care este ridicat ridicat. „Pentru stabilirea identității dumneavoastră”, a răspuns unul dintre jandarmi la un moment dat. „Păi vă dau buletinul”, a replicat protestatarul care a filmat tot incidentul, de la momentul în care a fost ridicat și până a ajuns cu duba la secție.

Ulterior, Inspectoratul de Jandarmi județean Argeș a anunțat că cei zece vor fi „sancționați contravențional pentru participarea la o adunare publică nedeclarată și refuzul părăsirii zonei la solicitarea jandarmilor”.„Persoanele vor fi sancționate contravențional pentru participarea la o adunare publică nedeclarată și refuzul părăsirii zonei la solicitarea jandarmilor”, a precizat Inspectoratul de Jandarmi județean „Basarab I” Argeș, într-un comunicat.

Jandarmii susțin că cele 10 persoane au organizat în apropiere o adunare publică nedeclarată, conform Legii 60/1991 privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice, motiv pentru care au fost conduse la sediul poliției pentru stabilirea identității și luarea măsurilor legale.

 

Te-ar putea interesa și: