Evenimentul ZileiActualitateParchetul așteptat să lămurească situația de la Sectorul 1. PSD nu are încredere în Biroul electoral

Parchetul așteptat să lămurească situația de la Sectorul 1. PSD nu are încredere în Biroul electoral

Parchetul așteptat să lămurească situația de la Sectorul 1. PSD nu are încredere în Biroul electoral
Prim-vicepreșeintele Sorin Grindeanu a anunțat că PSD a formulat o plângere penală la Parchet în legătură cu imaginile apărute miercuri seara cu persoanele care ridică saci cu voturi din sediul Biroului Electoral al Sectorului 1 și s-a declarat satisfăcut că a început o anchetă „in rem”.

Prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat că imaginile apărute în spațiul public „sunt șocante pentru orice om care le vede” și a precizat că doar o anchetă penală va lămuri suspiciunile cu privire la fraudarea alegerilor pentru Primăria Sectorului 1.

„Ancheta trebuie să se desfășoare fără presiune politică. Fiecare român are suspiciuuni în legătură cu imaginile pe care le-am văzut aseară. De aceea am sesizat Parchetul pentru că românii trebuie să aibă certitudinea că voturile pe care le-au exprimat au fost numărate corect, iar cei care vor câștiga și vor ajunge la conducerea Primăriei au legitimitatea oferită de vot”, a precizat Sorin Grindeanu într-o declarație publică.

În același cotext, Grindeanu a mai spus că nu are încredere în explicațiile oferite de reprezentanții Biroului Electoral al Sectorului 1 în legătură cu persoanele care apar în imagini și a mai spus că așteaptă rezultatele anchetei. Persoana care apare în imaginile difuzate în spaţiul public căutând prin sacii cu voturi din Biroul Electoral al Circumscripţiei Electorale Sector 1 este parte din personalul tehnic, a anunţat Biroul Electoral de Sector.

De asemenea, Grindeanu a mai spus că actualul primar în funcție al Sectorului 1, Dan Tudorache a solicitat la Biroul Electoral Central anularea alegerilor și reluarea scrutinului electoral.

El a subliniat că imaginile apărute miercuri seara au întârit suspiciunile pe care le avea PSD în legătură cu corectitudinea desfășurării alegerilor și a ridicat și noi semne de întrebare referitoare la o posibilă fraudă electorală la alegerile pentru Primăria Generală a Municipiului București.

„După ce am văzut și acele imagini, este normal ca semnele de întrebare pe care le aveam să fie din ce în ce mai mari și în ce privește votul la Primăria Generalî. După o discuție internă cu avocații, după ce se va consulta cu aceștia, doamna Gabriela Firea va lua o decizie pe care o va face publică. Există suspiciuni cu privire la corectitudinea alegerilor și aceste semne e intrebare trebuie înlăturate. E un demers necesar pentru sănătatea democrației”, a precizat Sorin Grindeanu.

În acest context, el a mai spus că nu înțelege opoziția USR cu privire la reluarea procesului de nunmărare a voturilor exprimate, mai ales că acest demers ar clarifica situația.

„Ceea ce s-a arătat aseară și au văzut toți românii au accentuat suspiciunile și nu înțelegem refuzul USR pentru a se face lumină”, a mai spus Grindeanu.

PNL contestă victoria lui Piedone

Biroul Electoral al Sectorului 5 a hotărât să se reia numărarea voturilor pentru alegerea lui Cristian Popescu – Piedone, în funcția de primar. Decizia Biroului are la bază contestațiile formulate de PNL și USR, privitoare la neregulile înregistrate la alegeri.

„Biroul Electoral de Sector a decis renumărarea voturilor la Sector 5! Ceilalți vor face contestație. (…) Orice ar fi, lupt alături de colegii mei din PNL Sector 5 până la capăt!”, a anunțat candidatul dreptei Cristian Băcanu.

Cristian Popescu-Piedone a susținut că a fost votat pentru funcţia de primar al Sectorului 5 de peste 29.000 de locuitori şi că nu este împotriva unei renumărări a voturilor, spunând că ar obţine unul sau două procente în plus.

Noi facilități pentru românii care muncesc în străinătate. Cum vor ajunge mai rapid la lucru

Traian Băsescu, dezvăluiri în premieră. Ce alianță se pregătește pentru alegerile parlamentare


Accesează: