Evenimentul Zilei > Actualitate > Papa Francisc vrea să mărească „lista” cu păcate. Nu bănuiţi care va fi noul „păcat”
Papa Francisc vrea să mărească „lista” cu păcate. Nu bănuiţi care va fi noul „păcat”

Papa Francisc vrea să mărească „lista” cu păcate. Nu bănuiţi care va fi noul „păcat”

Papa Francisc a declarat că are în vedere să adauge încă un păcat pe lângă cele ştiute de credincioşi.

Papa Francisc, care a făcut din mediul înconjurător o cauză semnificativă a pontificatului său, a declarat că are în vedere cu tărie adăugarea „păcatului ecologic” la compendiul oficial al învățăturilor bisericii catolice. „Trebuie să introducem păcatul împotriva ecologiei, păcatul ecologic este ca o datorie”, a spus papa la Vatican.

El a menționat că păcatul ecologic va fi definit ca o „acțiune sau omisiune împotriva lui Dumnezeu

„Este un păcat împotriva generațiilor viitoare și se manifestă prin actele și obiceiurile de poluare și distrugerea armoniei mediului”, a spus Papa continuând: „Nu este întâmplător că, uneori, există o reînviere a simbolurilor tipice nazismului”, a spus Francisc  vorbind şi despre „cultura deșeurilor și a urii” reprezentată de politicienii contemporani care vin cu atacuri rasiste împotriva homosexualilor, țiganilor, evreilor, imigranţilor si altii. „Trebuie să vă mărturisesc”, a continuat el, „când aud un discurs de acest gen mă gândesc la discursurile lui Hitler din 1934, 1936”.

Papa Francisc a vorbit deschis din 2015 despre încălzirea globală ca fiind drept o amenințare majoră pentru toată viața de pe Pământ, adăugând că folosirea combustibililor fosili ar trebui să fie cât mai repede oprită, susţinând o „tranziție energetică radicală”.

Numai că cercetările mai serioase consideră că reducerea emisiilor de carbon la „zero” ar avea un impact devastator asupra multor țări, cum ar fi uciderea economiilor, oprirea dezvoltării, lipsa de alimente și energie.