În video se observă clar cum Papa Francisc părea că vrea să evite cu orice preț să i se sărute mâna. De fapt, credincioșii încercau să-i sărute inelul papal drept semn al devotamentului și loialității față de Biserică, dar Papa nu apreciază această tradiție conservatoare.

Numai că, credincioşii au fost surprinşi de gestul Papei, iar pe reţelele de socializare s-a dezbătut intens acel video pe care îl puteţi viziona AICI"Video viral cu Papa Francisc refuzând să i se sărute mâna".

Papa Francisc a fost nevoit prin vocea purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Alessandro Gisotti, să explice de ce îşi retrăgea mâna când omaneii încercau să i-o sărute, practic inelul papal..  Acesta a explicat că a evitat contactul din „motive de igienă“.

"Motivul este foarte simplu: igiena. Când există şiruri lungi de credincioși, ca și la Loreto, Papa vrea să evite riscul de înbolnăvire, nu pentru el, ci pentru oameni" Mai mult, subliniază directorul biroului de presă al Sfântului Scaun, " Papei Francisc îi place să se îmbrățișeze și să fie îmbrățișat de oameni", notează fanpage.it