Vorbind duminică credincioşilor, Pontiful a spus că internetul și mass-media sociale sunt locuri primordiale atât pentru a construi relații și comunitpţi, cât și pentru a se ruga împreună, precum și pentru a-și exprima preocuparea pentru cele două naufragii din Marea Mediterană care au condus la decesul a 170 de imigranţi.

Papa, care a îmbrățișat internetul de la început, și-a anunțat mesajul ca să coincidă cu Ziua Mondială a Comunicațiilor pe 29 ianuarie.  El a descris internetul și social media drept "o resursă pentru vremurile noastre".

El a spus: "Sunt gata de a intra în contact cu alţii, de a împărtăşi valori si proiecte şi de a exprima dorinţa de a face o comunitate. Internetul ne poate ajuta, de asemenea, să ne rugăm împreună."

Papa Francisc a anunțat, de asemenea, noul său profil cu privire la aplicația "Faceți clic pentru a te ruga", lansată la Vatican.  După ce a făcut acest lucru, Francis, care a recunoscut că la început a fost un "dezastru" cu tehnologia. Platforma oficială  este pentru Rețeaua de rugăciune mondială a Papei, inclusiv o ramură pentru tineri, numită "Mișcarea Tinerilor Euharistici".  

Click to Pray ( click pe rugăciune), care este disponibil atât în ​​formatele Android cât și iOS, este, de asemenea, platforma oficială de rugăciune pentru viitoarea reuniune mondială a Zilei Mondiale a Tineretului din Panama, la care Papa Francisc va participa în timpul vizitei sale din țară în perioada 23-27 ianuarie. 

 Acesta trimite utilizatorilor notificări de rugăciune de trei ori pe zi – dimineața, după-amiaza și seara, precum și o petiție specială despre Ziua Mondială a Rugăciunii, sărbătorită în prima vineri a fiecărei luni.  Alte secțiuni includ o pagină "Rugați-vă în fiecare zi" cu noi rugăciuni disponibile de trei ori pe zi, precum și o secțiune "Roagă-te cu rețeaua", care permite utilizatorilor, inclusiv lui Papa Francisc însuși, să împărtășească intențiile de rugăciune cu alții, notează express.