Evenimentul Zilei > Actualitate > Papa Francisc, ULTRAMODERN! Are o APLICŢIE nouă unde INVITĂ lumea să se CONECTEZE şi să se roage cu el ONLINE
Papa Francisc, ULTRAMODERN! Are o APLICŢIE nouă unde INVITĂ lumea să se CONECTEZE şi să se roage cu el ONLINE

Papa Francisc, ULTRAMODERN! Are o APLICŢIE nouă unde INVITĂ lumea să se CONECTEZE şi să se roage cu el ONLINE

Papa Francisc a invitat pe catolicii din întreaga lume să se conecteze cu el online și să se alăture în rugăciune, după ce a confirmat că a creat un nou profil pe o aplicație social media axată doar pentru închinare.

Vorbind duminică credincioşilor, Pontiful a spus că internetul și mass-media sociale sunt locuri primordiale atât pentru a construi relații și comunitpţi, cât și pentru a se ruga împreună, precum și pentru a-și exprima preocuparea pentru cele două naufragii din Marea Mediterană care au condus la decesul a 170 de imigranţi.

Papa, care a îmbrățișat internetul de la început, și-a anunțat mesajul ca să coincidă cu Ziua Mondială a Comunicațiilor pe 29 ianuarie.  El a descris internetul și social media drept "o resursă pentru vremurile noastre".

El a spus: "Sunt gata de a intra în contact cu alţii, de a împărtăşi valori si proiecte şi de a exprima dorinţa de a face o comunitate. Internetul ne poate ajuta, de asemenea, să ne rugăm împreună."

Papa Francisc a anunțat, de asemenea, noul său profil cu privire la aplicația "Faceți clic pentru a te ruga", lansată la Vatican.  După ce a făcut acest lucru, Francis, care a recunoscut că la început a fost un "dezastru" cu tehnologia. Platforma oficială  este pentru Rețeaua de rugăciune mondială a Papei, inclusiv o ramură pentru tineri, numită "Mișcarea Tinerilor Euharistici".  

Click to Pray ( click pe rugăciune), care este disponibil atât în ​​formatele Android cât și iOS, este, de asemenea, platforma oficială de rugăciune pentru viitoarea reuniune mondială a Zilei Mondiale a Tineretului din Panama, la care Papa Francisc va participa în timpul vizitei sale din țară în perioada 23-27 ianuarie. 

 Acesta trimite utilizatorilor notificări de rugăciune de trei ori pe zi – dimineața, după-amiaza și seara, precum și o petiție specială despre Ziua Mondială a Rugăciunii, sărbătorită în prima vineri a fiecărei luni.  Alte secțiuni includ o pagină "Rugați-vă în fiecare zi" cu noi rugăciuni disponibile de trei ori pe zi, precum și o secțiune "Roagă-te cu rețeaua", care permite utilizatorilor, inclusiv lui Papa Francisc însuși, să împărtășească intențiile de rugăciune cu alții, notează express.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.