Papa Francisc, apel pentru liderii lumii. „Ajunge cu războiul, cu violenţa. Da dialogului, da păcii”

Papa Francisc, apel pentru liderii lumii. „Ajunge cu războiul, cu violenţa. Da dialogului, da păcii” Sursa Foto: Arhiva EVZ

Papa Francisc a lansat un apel „împotriva unei spirale a violenței care riscă să antreneze Orientul Mijlociu într-un conflict și mai mare”. Suveranul pontif împreună cu ministrul turc de externe îndeamnă ambele state să pună punct conflictului. Un conflict care, scăpat de sub control, se poate transforma în a treia conflagrație mondială.

Papa Francisc, apel pentru încetarea conflictului din Orient

„Fac un apel urgent la încetarea oricărei acţiuni care ar putea alimenta o spirală a violenţei care riscă să antreneze Orientul Mijlociu într-un conflict şi mai mare. Urmăresc rugându-mă şi cu îngrijorare, dar şi cu durere, veştile care mi-au parvenit în ultimele ore despre înrăutăţirea situaţiei din Israel din cauza intervenţiei Iranului", a declarat Papa Francisc la finalul rugăciunii de duminică din Piaţa Sfântul Petru.

Liderul de la Vatican a îndemnat pe conducătorii tuturor statelor din lume „să fie de partea păcii” și să-i ajute pe iranieni și israelieni să locuiască în siguranț în două state „învecinate”.

Papa Francisc, Vatican

Suveranul pontif. Sursa Foto: Profimedia

„Ajunge cu războiul, cu atacurile, cu violenţa”

„Nimeni nu ar trebui să ameninţe existenţa altora. Toate ţările trebuie să fie însă de partea păcii şi să-i ajute pe israelieni şi pe palestinieni să trăiască în două state, unul lângă altul şi în siguranţă. Este dreptul lor. Ajunge cu războiul, cu atacurile, cu violenţa. Da dialogului, da păcii", a insistat suveranul pontif.

Ne puteți urmări și pe Google News

Papa Francisc a cerut din nou încetarea focului în Gaza și reluarea negocierilor între Hamas și Israel. Negocieri care să ajute populația din enclavă să depășească criza umanităță și totodată, să fie eliberați osticii răpiți în 7 octombrie 2023.

Papa Francisc

Sursa: Arhiva EVZ

La începutul lunii septembrie Papa Francisc va pleca în cel mai lung voiaj apostolic din ultimii 11 ani. În vârstă de 87 de ani suveranul ponftif se deplasează cu ajutorul scaunului cu rotile și a unui baston.

Însă acest lucru nu-l va împiedică să plece într-o lungă călătorie în Asia și Oceania. Papa va vizita în perioada 2-13 septembrie state precum Indonezia, Papua Noua Guinee, Timorul de Est și Singapore, potrivit Agerpres.