Papa Francisc a vorbit iarăși despre demisie. Ipoteza lansată de Suveranul Pontif

Papa Francisc a vorbit iarăși despre demisie. Ipoteza lansată de Suveranul Pontif Papa Francisc. Sursa foto: Arhiva EVZ

Liderul de la Vatican, Papa Francisc, a declarat că nu are niciun motiv să demisioneze și că se simte foarte bine. Suveranul pontif foloseşte un scaun cu rotile sau un baston pentru a se deplasa şi a suferit recent de pe urma unei crize de bronşită şi de răceli, care l-au determinat să îşi limiteze discursurile în public. Cu toate astea, el nu vrea să renunțe.

Papa Francisc refuză să își dea demisia

„Este o ipoteză îndepărtată, pentru că nu am motive suficient de serioase care să mă facă să mă gândesc să renunţ”, a declarat papa Francisc citat în „Life – My Story in History”, o carte bazată pe un interviu cu papa, care urmează să fie lansată în Italia la 19 martie.

Papa Francisc, Vatican

Suveranul pontif. Sursa Foto: Profimedia

Cum se simte Papa Francisc

Suveranul pontif a declarat că are multe proiecte și că speră să le termine cu ajutorul lui Dumnezeu. El a spus că își va da demisia doar în momentul în care va simți că nu mai poate face față.

„Slavă Domnului, mă bucur de o stare de sănătate bună şi, cu voia lui Dumnezeu, mai sunt multe proiecte de realizat”, a spus el, repetând că ar lua în considerare varianta de a renunţa la funcţie doar în cazul unui „impediment fizic grav”.

Ne puteți urmări și pe Google News
Papa Francisc

Sursa Foto: Arhiva EVZ

Predecesorul papei Francisc, Benedict al XVI-lea, a fost primul papă care a demisionat în aproximativ 600 de ani, invocând constrângerile asociate vârstei înaintate. El şi-a dat demisia în februarie 2013, la vârsta de 85 de ani, şi a continuat să trăiască încă aproape zece ani. Acesta a murit la 95 de ani, potrivit Reuters.

A ajuns de urgență la spital

În februarie, Papa Francisc a mers la un spital din Roma, pentru un control amănunțit. Suveranul Pontif le-a spus credincioșilor că „nu se simte bine”, deoarece are gripă. În luna decembrie 2023, Suveranul Pontif a fost nevoit să anuleze o călătorie planificată la reuniunea COP28 privind clima de la Dubai, tot din cauza efectelor gripei şi a unei infecţii pulmonare. La începutul anului 2024, nu a putut să termine un discurs din cauza unei „bronşite”.