În ultima vreme, tot mai mulți oameni cu bani, în special personaje cunoscute în fotbal s-au trezit călcate de hoți. Grupări organizate și bine pregătite au reușit să pătrundă în case înțesate de sisteme de securitate. Printre victime s-au numărat Gerard Pique, Zinedine Zidane, Karim Benzema Alvaro Morata sau Dele Alli.

Șeful unei firme de securitate a explicat pentru Marca de ce reușesc hoții să-și atingă obiectivele. „Trei factori au dus la apariția acestui mod de operare. Supra-expunerea din Social Media, care le-a oferit informații bandelor de infractori. Sistemele de securitate și de prevenție ale unor jucători, care nu au fost ajustate în conformitate cu riscul. Plus acele ceasuri de valoare, populare în rândul fotbaliștilor și care pot fi vândute ușor pe piața neagră, unde există cerere mare.

Apoi, hoții folosesc drone și asta le permite să vadă fără să fie văzuți. Mai mulți jucători au detectat drone care zburau deasupra caselor lor. Dar suntem siguri că există mulți care nu le-au văzut. E și greu. Dronele sunt mici, pot zbura la altitudine mare și au avantajul că fac capturi clare pe timp de noapte”, a spus reprezentantul firmei de securitate.