PANICĂ la nivel GLOBAL. Lumea va rămâne fără MEDICAMENTE

PANICĂ la nivel GLOBAL. Lumea va rămâne fără MEDICAMENTE

Experţii din domeniul medical au avertizat că în curând lumea va rămâne fără medicamente, deoarece din ce în ce mai mulţi oameni devin imuni la substanţele acestora.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a realizat un studiu despre medicamente în care a spus că „rezistența antimicrobiană este o situație globală de sănătate”.

Creșterea rezistenței la medicamente care luptă împotriva infecțiilor ar putea „pune serios în pericol” progresele înregistrate în medicina modernă, a afirmat șeful OMS.

Observațiile vin după ce un nou raport al OMS a constatat o lipsă serioasă de noi medicamente în dezvoltare pentru a combate amenințarea tot mai mare a rezistenței la antibiotice.

Experții în domeniul sănătății au avertizat anterior că rezistența la medicamente antimicrobiene ar putea provoca o amenințare mai mare pentru omenire decât cancerul.

În ultimii ani, a existat o încercare a Regatului Unit pentru a crește gradul de conștientizare la nivel mondial în legătură cu  amenințarea pe care o reprezintă rezistența antimicrobiană.

Dacă antibioticele își pierd eficiența, procedurile medicale cheie - inclusiv intervențiile chirurgicale intestinale, operațiile cezariene, înlocuirea articulațiilor și chimioterapia - ar putea deveni prea periculoase pentru a se realiza.

Aproximativ 700.000 de persoane din întreaga lume mor anual din cauza infecțiilor rezistente la medicamente, inclusiv tuberculoza (TBC), HIV și malaria.

Dacă nu se iau măsuri, s-a estimat că infecțiile rezistente la medicamente vor distruge 10 milioane de persoane pe an până în 2050.

OMS a elaborat anterior o listă de infecții rezistente la antibiotice, care reprezintă cea mai mare amenințare pentru sănătate.

Noul raport al OMS a constatat câteva opțiuni potențiale de tratament pentru acele infecții rezistente la antibiotice - inclusiv tuberculoza, care ucide în jur de 250.000 de persoane în fiecare an.

Există, de asemenea, o lipsă de opțiuni de tratament pentru agenții patogeni gram-negativi, incluzând Acinetobacter și Enterobacteriaceae, cum ar fi Klebsiella și Ecoli - care pot provoca infecții mortale și reprezintă o amenințare specială în spitale și case de îngrijire medicală, a spus OMS.

Între timp, există foarte puține antibiotice orale pentru infecțiile cauzate de agenți patogeni gram-negativi, chiar dacă aceste medicamente sunt esențiale pentru tratarea infecțiilor şi în afara spitalelor.

Autorii raportului au identificat 51 de noi antibiotice și biologici în dezvoltare clinică. Dar OMS a spus că doar opt dintre acestea sunt considerate a fi tratamente inovatoare care vor adăuga valoare arsenalului curent de tratamente cu antibiotice.

Cele mai multe medicamente în curs de dezvoltare sunt modificări ale antibioticelor existente, care sunt „doar soluții pe termen scurt”, scrie DailyMail.