Pandemia pare de neoprit când te uiți la convoiul groazei. Imaginea care a îngrozit România

Pandemia pare de neoprit când te uiți la convoiul groazei. Imaginea care a îngrozit România

Asaltul celui de-al doilea val al pandemiei pare de neoprit. Odată cu escaladarea cazurilor de infectări, în mediul online circulă fotografii care îți îngheață sângele în vine.

Imagini înfiorătoare, ca în filmele apocaliptice, au început să circule în mediul online, iar fotografiile arată o realitate terifiantă. Un adevărat convoi de mașini funerare s-a format la Craiova, după ce numărul de decese provocate de COVID-19 a explodat pur și simplu.

Săptămâna aceasta, pe rețelele sociale au ajuns fotografii dezolante cu o coadă de mașini mortuare, la morga Spitalului Județean din Craiova. Fotografiile au fost postate inițial pe Reddit, iar autenticitatea lor a fost confirmată pentru Gazeta de Sud de managerul spitalului, Laurențiu Ivanovici, informează B1TV.

„Nu programăm decesele”

Potrivit acestuia, fotografiile au fost făcute marți, când numărul de decese survenite în rândul pacienților infectați cu noul coronavirus a fost mult mai mare decât în mod obișnuit. Acesta a precizat că 15 pacienți au fost preluați de la morga spitalului, marți, dintre care 13 fuseseră răpuși de COVID-19.

„Nu programăm decesele… Marți și miercuri au fost multe decese. Fotografia a fost făcută marți. Astăzi nu mai sunt. Marți au fost eliberați 13 pacienți COVID decedați, dintre care 5 au decedat luni. Miercuri au decedat alți 6 pacienți COVID”, a declarat managerul SJU Craiova pentru sursa citată.

Acesta a precizat că sunt și pacienți cu coronavirus printre decedați. De altfel, marți au fost 15 pacienți eliberați de la morga spitalului, dintre care 13 decese erau asociate COVID.

„Marți au fost eliberați 13 pacienți COVID decedați, dintre care 5 au decedat luni. Miercuri au decedat alți 6 pacienți Covid”, a menționat Laurențiu Ivanovici.

Potrivit unui studiu al Institutului Național de Sănătate Publică, dat publicității acum câteva zile, principalii factori de risc de deces la pacienții cu Covid sunt bolile cardiovasculare, bolile renale cronice și cancerul. Bărbații sunt mai predispuși la decese, în timp ce la femei imunitatea compromisă reprezintă un factor de risc pentru decese.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că măsurile ferme luate de autorități ne vor ajuta să nu intrăm după alegeri într-o „fază mai gravă de lockdown”. Președintele a precizat că primele rezultate ale măsurilor care vor intra în vigoare de luni, 9 noiembrie, se vor vedea abia peste 2-3 săptămâni.

Ne puteți urmări și pe Google News