Evenimentul Zilei > Actualitate > A plimbat un mort cu coronavirus prin toată Europa până a ajuns la Maramureș
A plimbat un mort cu coronavirus prin toată Europa până a ajuns la Maramureș

A plimbat un mort cu coronavirus prin toată Europa până a ajuns la Maramureș

Situație incredibilă în județul Maramureș. Un dric mortuar a adus a două cadavre, dintre care unul este al unei femei de 80 de ani, care a murit zilele trecute în Italia, din cauza infecției cu coronavirus.

Jandarmii din Borșa s-au luptat la propriu cu șoferul dricului mortuar, care se numește Gavrilă Timiș, deoarece acesta a refuzat să intre în carantină pentru 14 zile, după ce s-a întors din Italia, așa cum prevede legea. Acum, și jandarmii au fost plasați în autoizolare la domiciliu, pentru a se evita orice risc.

Scandalul de toată pomina, care arată ce fel de mentalitate au conaționalii noștri, a pornit după ce o femeie de 80 de ani, Ileana Timiș, din Borșa, a murit în Italia, ca urmare a infecției cu coronavirus. Fără să se consulte cu nimeni, familia Timiș a decis să repatrieze cadavrul și a apelat la serviciile unei firme de pompe funebre, Timiș SRL, la mijloc fiind doar o coincidență de nume. Familia a recurs la acest abuz, pe motiv că femeia decedată a fost o femeie cu frica lui Dumnezeu, care a crescut mai mulți copii și care nu merită să fie îngropată în străinătate.

Dricul mortuar a plecat spre Italia în cursul zilei de luni, fără ca din partea firmei să fie anunțată Direcția de Sănătate Publică Maramureș. Cert este că italienii au scăpat repede de cele doua cadavre, și au emis pașapoarte mortuare, cu care șoferul s-a prezentat la granița de la Petea. De aici încolo a început tărăboiul după ce autoritățile locale au interzis intrarea în România a transportului funerar, acestea fiind surprinse de tupeul șoferului de la firma de pompe funebre.

În cele din urmă, a fost format un convoi special care a ajuns la Borșa – Maramureș, cele două fiind îngropate, în ceas de seară, fără slujbă religioasă și fără preot. Autoritățile au permis doar prezența a doi membrii din familia decedatei care să participe la procedura funebră.

În cursul zilei de vineri, autoritățile sanitare din Maramureș au blocat accesul în cimitirul din Borșa, și au dezinfectat traseul urmat de convoiul funerar. Timp de trei zile nimeni nu are voie să intre în cimitir.