Pandemia lovește crunt sudul litoralului. Restaurante închise, distracțiile, interzise

Pandemia lovește crunt sudul litoralului. Restaurante închise, distracțiile, interzise

Pe litoral, crește numărul localităților în care, din cauza incidenței mari a cazurilor de COVID-19, autoritățile decid închiderea restaurantelor, a cafenelelor și a școlilor, alături de 2 Mai, Vama Veche, Limanu, Fântânele fiind acum și Mangalia, cu toate stațiunile din sudul litoralului, precum și una din cele mai mari comune din județ, Cumpăna.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța a votat, miercuri, la propunerea prefectului George Niculescu, menținerea unei măsuri, adoptată în urmă cu două zile, care  prevede că nu se restricționează activitatea operatorilor economici de pe raza orașului Constanța, în ciuda ratei incidenței cumulate a cazurilor COVID-19 din ultimele zile de peste 1.5.

Decizia respectivă fusese luată în baza analizei DSP Constanța, care a relevat faptul că, din totalul de 503 cazuri COVID-19 în ultimele două săptămâni, 81 provin din centre de îngrijire în care au fost înregistrate focare izolate și ținute sub observație de autorități. În acest sens, rata incidenței cumulate din Constanța, fără cele 81 de cazuri confirmate în centre de îngrijire, este de 1.36.

Nu aceeași decizie a putut fi luată și în cazul localităților Mangalia și Cumpăna, acolo unde rata incidenței a ajuns la 1.53, respectiv 1.56. Astfel, membrii CJSU Constanța au votat, în unanimitate, închiderea restaurantelor și cafenelelor, , inclusiv cele din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, cu excepția clienților cazați în hotel/pensiuni) de pe localităților  Mangalia și U.A.T. Cumpăna, începând de joi, 8 octombrie.

Ne puteți urmări și pe Google News

În același timp, se închid și sălile de păcănele, iar activitățile culturale sunt interzise, până la o nouă decizie a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Constanța. În ceea ce privește scenariile de funcționare a școlilor din județ, același comitet a făcut modificări în cazul a 18 unități de învățământ. Trei școli din municipiul Constanța au trecut la scenariul roșu după ce trei elevi și un profesor au fost confirmați pozitiv la testul SARS Cov2.

Alte 11 unități de învățământ vor trece din scenariul 1, în scenariul 2, ca urmare a ratei incidenței cumulate între 1-3 / 1.000 de locuitori, fiind vorva de școli din Constanța, Cotinești, Corbu, Săcele, Siminoc. Nu în ultimul rând, patru școli din Castelu, Nisipari, Nazarcea și Siliștea vor trece din scenariul 2, în scenariul 1, după ce au reușit să asigure condițiile pentru ore „față în față”.