Pandemia de coronavirus, subiectul unei discuții avute anul trecut între AstraZeneca și o companie de farmaceutică din Brazilia.
Compania AstraZeneca vorbește despre pandemia de coronavirus și încheierea ei. Într-un document ce a fost încheiat anul trecut cu un producător farmaceutic din Brazilia. Documentul este memorandum de înţelegere, care parafează acordul celor două părți pentru mai multe acțiuni comune.
Compania AstraZeneca estima când este posibil să se încheie pandemia de coronavirus
Mai multe companii farmaceutice au început anul trecut o cursă pentru crearea unui vaccin care să facă față virusului. Cei de la Astra Zeneca afirmau în documentul respectiv că nu vor încerca să facă profit de pe urma serului.
Publicaţia Fierce Pharma menționa în luna octombrie a anului trecut că AstraZeneca ar putea declara pandemia încheiată, cel mai devreme, în iulie 2021. Documentul dintre AstraZeneca și partea braziliană a fost publicat de jurnaliștii de la Financial Times.
„Compania va apela la îndrumările experţilor, inclusiv din partea organizaţiilor mondiale”. A spus un purtător de cuvânt al companiei anglo-suedeze. El nu a confirmat documentul încheiat cu compania braziliană. Dar a afirmat că vaccinul anti-COVID este un răspuns la urgenţa globală în sănătatea publică. Și nu ca oportunitate comercială.”
Au fost companii farmaceutice care nu au luat în calcul lipsa profitului la producerea vaccinului pentru coronavirus
Cei de la AstraZeneca declarau anul trecut că preţul vaccinului va fi hotărât astfel încât să acesta „să permită accesul larg şi echitabil” la imunizare în toată lumea. Mene Pangalos, vice-preşedintele executiv, spunea că nu va fi vorba despre un profit.
Afirmațiile publice ale celor de la AstraZeneca, de-a nu obține profit de pe urma pandemiei a fost urmat de o declaraţie semănătoare. Venită de la cei de la Johnson & Johnson. Dar alte companii farmaceutice nu au îmbrățișat această idee. Și nu au luat în considerare munca depusă fără obținerea unui profit. Mai ales că situația disperată este o adevărată „mană cerească” pentru marii producători farmaceutici în această perioadă.