Evenimentul Zilei > Politica > Până unde merge conflictul PNL-USR. Orban și Rareș Bogdan acuză
Până unde merge conflictul PNL-USR. Orban și Rareș Bogdan acuză

Până unde merge conflictul PNL-USR. Orban și Rareș Bogdan acuză

Liberalii acuză criticile și atacurile lansate de USR împotriva PNL, spunând că acestea nu sunt normale, mai ales că sunt bazate pe informații greșite.

Pe rând, liderul Ludovic Orban și prim-vicepreședintele Rareș Bogdan s-au plâns de atitudinea celor de la USR, mai ales că ar putea ajunge parteneri la guvernare. Pe de altă parte, în multe situații, reprezentanții USR pun umărul în sprijinul liberalilor.

Liderul PNL, Ludovic Orban, se declară deranjat de criticile pe care reprezentanții USR le aduc liberalilor, spunând că aceștia se poziționează alături de PSD. El a apreciat că multe dintre aceste critici sunt nejustificate și bazate pe informații greșite. Oban a atras atenția că o asemenea atitudine nu este nornală din partea USR, mai ales că cele două partide plănuiesc să fie partenere într-un viitor guvern.

„Mă mâhnește atitudinea pe care o au în ultima perioadă. N-am răspuns, nu voi răspunde în niciun fel acestor atitudini pe care nu le consider normale, cu atât mai mult cu cât partenerii de la USR știu foarte bine că gândirea pe care o avem este aceea de a avea un proiect comun de guvernare și nu cred că face bine pentru coeziunea forțelor democratice, pro democrație, pro orientare euro-atlantică nu cred că face bine această atitudine pe care o au, care practic îi plasează umăr la umăr alături de PSD”, a declarat liderul PNL.

Ludovic Orban a subliniat că el și colegii săi nu vor riposta atacurilor venite din partea USR și că vor fi deschiși la colaborare, oferind toate informațiile ce le vor fi solicitate.

„Eu le-am solicitat colegilor mei să nu răspundă la niciun fel de atac. Sigur, să furnizeze informațiile obiective, pentru că din păcate multe critici nu au nicio legătură cu realitatea, sunt critici nedrepte în raport cu ceea ce am făcut, pentru că din punctul nostru de vedere sunt parteneri dezirabili, dacă nu se mențin pe această linie care după părerea mea nici nu le face bine”, a mai precizat Orban.

O atitudine similară a avut și vicepreședintele PNL Rareș Bogdan, într-o intervenție, televizată, care a spus că în ultimele zile, liberalii sunt obligați să demonteze manipulările lansate de USR în spațiul public în loc să lupte cu PSD. Rareș Bogdan susține că a militat pentru o apropiere de USR, iar acum, după atacurile lansate la PNL, primește mesaje din partea colegilor săi de partid care îi reproșează că a susținut o asemenea apropiere.

USR-istul Emanuel Ungureanu, avocatul lui Victor Costache

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: