Pământul, în pericol?! Anunțul oamenilor de știință pune omenirea pe jar. Se întâmplă azi

Pământul, în pericol?! Anunțul oamenilor de știință pune omenirea pe jar. Se întâmplă azi

Oamenii de știință au făcut un anunț care pune omenirea pe jar. Potrivit acestora, un asteroid va trece sâmbătă pe lângă Pământ.

Oamenii de stință transmit că un asteroid de aproape 180 de metri va trece sâmbătă pe lângă Pământ, deplasându-se cu o viteză de aproape 50.000 de kilometri pe oră.

Asteroidul, „botezat” 2020 TY1, este unul dintre cei mai mari asteroizi care au trecut pe lângă Pământ, fiind observat pentru prima oară în urmă cu o lună.

Potrivit specialiștilor, distanța la care asteroidul se va apropia de Pământ peste una de peste 5 milioane de kilometri, asta însemnând că nu reprezintă niciun perciol pentru planeta noastră.

Ne puteți urmări și pe Google News

Asteroidul ar avea o dimensiune asemănătoare cu cea a Marii Piramide din Giza, mai spun oamenii de știință, transmite Newsweek.com.

Un asteroid „potențial periculos” a trecut pe lângă Pământ

În urmă cu doar câteva saăptămâni, NASA transmitea că asteroidul 2011 ES4 va trece pe lângă Pământ, în luna septembrie, la o distanță mult mai apropiată de noi decât de Lună.

La momentul respectiv, NASA a considerat asteroidul ca „potențial periculos”, deși nu exista o amenințare din cauza diametrului său.

Un alt asteroid a trecut pe lângă Pământ, în urmă cu doar câteva zile

Pe 3 noiembrie, cu o zi înaintea de alegerile prezidențiale din USA, 2018 VP1 a trecut la aproximativ 500 km de planeta noastră.

În momentul descoperirii sale, „2018 VP1” se afla la aproximativ 450.000 de kilometri de Pământ – puțin mai departe decât distanța medie dintre Pământ și Lună (în jur de 384.000 km).

Pe baza acestei scurte serii de observații, a devenit clar că asteroidul este un fel de obiect apropiat de Pământ numit „asteroid Apollo”. Asteroizii Apollo își petrec cea mai mare parte a timpului dincolo de orbita Pământului.

2018 VP1 are nevoie de doi ani pentru a ocoli Soarele, învârtindu-se doar pe orbita Pământului de fiecare dată când ajunge la „periheliu” – punct în care o planetă sau o cometă, în mișcarea lor în jurul soarelui, se află cel mai aproape de acesta