Evenimentul Zilei > Actualitate > Pământul ÎN PERICOL! Se întâmplă CHIAR ACUM la Polul Nord, iar efectele sunt DEVASTATOARE. Avertisment FĂRĂ PRECEDENT
Pământul ÎN PERICOL! Se întâmplă CHIAR ACUM la Polul Nord, iar efectele sunt DEVASTATOARE. Avertisment FĂRĂ PRECEDENT

Pământul ÎN PERICOL! Se întâmplă CHIAR ACUM la Polul Nord, iar efectele sunt DEVASTATOARE. Avertisment FĂRĂ PRECEDENT

Mai multe regiuni de la Polul Nord au ajuns să nu mai înghețe nici pe perioada iernii, ceea ce poate avea consecințe deosebit de grave asupra planetei noastre.

Oamenii de știință au descoperit că solul în unele zone de la Polul Nord rămâne umed și în timpul iernii, când acesta ar trebui să înghețe complet din cauza temperaturilor extrem de scăzute, potrivit Daily Mail

Prin înghețarea solului este protejat permafrostul, care nu permite eliberarea dioxidului de carbon în atmosferă. 

Oamenii de știință atrag atenția că dispariția solului înghețat favorizează dezghețarea permafrostului și eliberarea cantităților uriașe de dioxid de carbon în atmosferă.

Cercetări s-au făcut în orășelul rusesc Chersky, situat în nordul Siberiei. Aici temperaturile pe timpul iernii pot scădea până la -34 de grade Celsius, ceea ce înseamnă că solul ar trebui să rămână înghețat până spre sfârșitul primăverii. În aprilie, echipa de cercetători au descoperit aici zone de sol umed.

Sub solul înghețat de la Polul Nord se află permafrostul, care conține 1500 de tone de carbon, de două ori mai mult decât cantitatea de carbon care se regăsește în atmosferă.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: