Evenimentul Zilei > Justitie > Palmă pentru Dăncilă. O nouă vizită diplomatică de răsunet în SUA
Palmă pentru Dăncilă. O nouă vizită diplomatică de răsunet în SUA

Palmă pentru Dăncilă. O nouă vizită diplomatică de răsunet în SUA

Procurorul general al SUA, William P. Barr, a anunţat, luni, că  Departamentul american al Justiţiei a invitat-o pe Ana Birchall, care este ministrul Justiţiei pentru a discuta despre consolidarea legislaţiei şi despre procesele anticorupţie.

„Departamentul Justiţiei a lucrat îndeaproape cu Ana Birchall şi o consideră un partener vital şi de încredere în lupta împotriva corupţiei. Leadership-ul său vine într-un moment vital pentru România, unde controversele au ridicat întrebări despre angajamentul României faţă de valorile statului de drept şi au diminuat încrederea publicului şi au provocat o preocupare crescândă în rândul comunităţii internaţionale. Sub leadership-ul lui Birchall, România poate să fie încă o dată un model în regiune pentru progresele în chestiunile anticorupţie”, menţionează William P. Barr.

„În mod special, la întâlnirea lor din luna iunie ministrul Birchall a evidenţiat angajamentul ei de a asigura că România face toţi paşii necesari pentru a-şi consolida legislaţia şi procesele anticorupţie. La întâlnirea lor din septembrie, procurorul general şi ministrul vor discuta despre cum poate Departamentul american al Justiţiei să asiste ministrul, şi ministerul ei, în această chestiune vitală. Departamentul Justiţiei salută această oportunitate de a se întâlni din nou cu un partener apreciat şi de încredere care este angajat să lupte pentru statul de drept”, precizează Departamentul american al Justiţiei, potrivit dcnews.ro