Trecutul lui Pahonțu a ieșit la SUPRAFAȚĂ. Motivul EXPLOZIV pentru care șeful SPP a ASCUNS unde a făcut LICEUL
- Adrian Dumitru
- 14 februarie 2018, 18:15
Generalul Lucian Pahonțu, șeful Serviciului de Protecție și Pază (SPP), a revenit în atenția publică după scandalul în care a fost implicat de președintele PSD, Liviu Dragnea. Liderul social-democraților l-a numit “personaj veninos”.
Pahonțu a fost acuzat că și-ar fi pus subalternii să-i spioneze pe demnitari și că l-ar fi influențat negativ și pe fostul premier, Mihai Tudose.
Nici Pahonțu și nici SPP nu au avut o reacție publică puternică prin care să nege aceste acuzații. Bugetul.ro a studiat CV-ul generalului și a observat că sunt menționate toate studiile, cu excepția locului în care a făcut liceul.
Mai mulți membri ai filialei PSD Dâmbovița au indicat că generalul Lucian Pahonțul a finalizat studiile Liceului nr. 3 de Chimie din Câmpulung Muscel, astăzi numit Liceul Teoretic “Dan Barbilian” și că ar ști acest lucru senatorul Adrian Țuțuianu, care i-ar fi fost coleg și apropiat, susține sursa menționată.
Contactat de bugetul.ro, directorul liceului teoretic “Dan Barbilian” a confirmat că într-adevăr domnul Lucian Pahonțu a fost elev în instituția respectivă. Același lucru este valabil și pentru proaspătul vicepreședinte al Senatului, Adrian Țuțuianu. Așadar într-adevăr informația că cei doi au fost colegi de liceu se confirmă, având și aceeași vârstă.
Lucian Pahonțu, spun cei care l-au cunoscut, era un elev cu o minte sclipitoare, deosebit de abil și un foarte bun strateg, reușind cam tot ceea ce-și propunea.
Generalul Pahonţu este absolvent al Şcolii Militare de ofiţeri activi, profil transmisiuni (1987), iar ulterior a Facultății de Arme Întrunite din cadrul Universităţii Naţionale de Apărare din Bucureşti (1994). În 1992 şi 1998, Lucian Pahonţu a urmat cursuri pentru cadre de conducere ale Jandarmeriei.
După terminarea Şcolii de ofiţeri, actualul șef al SPP a lucrat în cadrul MAI. În decembrie 1989, Lucian Pahonţu era ofiţer în trupele de securitate – o structură militară care acţiona în uniformă, echivalentul de astăzi al Jandarmeriei Române. Ulterior a îndeplinit funcţiile de şef de Stat Major la Brigada 11 Mobilă Jandarmi Bucureşti (1999-2002) şi comandant al Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei „Vlad Ţepeş” (2002-2005). A fost avansat la gradul de general de brigadă (cu o stea) la 1 decembrie 2003.
Pe 7 decembrie 2005, Pahonţu a fost numit şef al SPP. A fost înaintat ulterior la gradul de general-maior (cu 2 stele) şi la cel de general-locotenent (cu 3 stele) la 25 aprilie 2008. În 2011, preşedintele Traian Băsescu i-a oferit şi a patra stea generalului Pahonţu.