Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, Dan Ursu, a declarat, marţi, că procurorii au început urmărirea penală cu privire la faptele de tentativă de omor şi trafic de substanţe sau produse toxice, după ce o femeie a reclamat la Poliţie că persoane care o îngrijesc în baza unui contract notarial ar încerca să o otrăvească. Surse din rândul anchetatorilor au declarat că femeia, care are 91 de ani şi este din localitatea Gurahonţ, a apelat numărul de urgență după ce ar fi observant niște particule argintii în farfuria cu mâncare. Imediat au început bănuieli legate de faptul că este intoxicată intenţionat cu mercur, in formează gazetadecluj.ro.

Femeia a fost preluată de o ambulanţă şi a fost internată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, unde i-au fost recoltate probe biologice pentru a se stabili dacă are mercur sau alte substanţe toxice în sânge. Rezultatele analizelor sunt aşteptate de la un laborator din Timişoara.

După ce a fost internată, presupusa victimă a sesizat şi Poliţia şi a depus o reclamaţie, pentru a se începe cercetări. Ea acuză că o familie căreia i s-a dat în grijă pentru bunurile pe care le deţine ar încerca să o omoare.

Medicii spun că starea femeii este bună. Mai multe persoane urmează să fie audiate de către poliţişti, iar anchetatorii nu exclud nici posibilitatea ca bătrâna să încerce să scape de familia căreia i s-a dat în grijă şi să își fi pus chiar ea mercurul în mâncare.

 

 

Te-ar putea interesa și: