Evenimentul Zilei > EVZ Special > Otrava și glonțul. Alexei Navalnîi și lista opozanților lui Putin eliminați
Otrava și glonțul. Alexei Navalnîi și lista opozanților lui Putin eliminați

Otrava și glonțul. Alexei Navalnîi și lista opozanților lui Putin eliminați

Cu siguranță, Vladimir Putin ar trebui să ofere un bonus pentru munca periculoasă adversarilor săi politici și jurnaliștilor care acoperă politica rusă. Principalul oponent al lui Putin, Alexei Navalnîi, este în stare critică.

După tergiversări suspecte, autoritățile din Rusia au permis transportarea lui Navalnîi, aflat în comă, în Germania. Potrivit apropiaților săi, el a fost victima unei tentative de otrăvire.

Inițial, medicii ruși nu au autorizat transferul lui Navalnîi, invocând că această operațiune i-ar pune viața în pericol.

O tergiversare pentru ca urmele otrăvirii să dispară, au acuzat apropiații lui Navalnîi.

Activistul anticorupție este vizat în mod regulat de autoritățile ruse: închisoare, atacuri fizice, percheziții.

Deținerea sa în 2012 și 2014 a fost, de asemenea, condamnată de Curtea Europeană a Drepturilor Omului, pe care a considerat-o motivată politic.

În timp ce Moscova îi dorește lui Navalnîi „o recuperare rapidă”, spitalizarea sa recentă amintește de lista lungă de opozanți ai Kremlinului uciși de glonț sau otrăviți.

În ultimii cincisprezece ani, mai multe persoane din opoziție, jurnaliști, avocați și apărători ai drepturilor omului au fost otrăviți, împușcați sau găsiți morți în condiții suspecte.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: EVZ Special, International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: