Evenimentul Zilei > Monden > Organizarea unui eveniment istoric a fost blocată. 18 milioane de dolari lipsă!

Organizarea unui eveniment istoric a fost blocată. 18 milioane de dolari lipsă!

Organizatorii concertului aniversar Woodstock 50, ce ar fi trebuit să aibă loc între 16 și 18 august, au anunțat că evenimentul nu va mai avea loc din cauza unei serii întregi de nereușite.

Michael Lang a fost unul dintre organizatorii ediției inaugurale a festivalului Woodstock, în 1969, și tot el a fost cel care a gândit acest eveniment aniversar. Americanul își dorea să strângă măcar 150.000 de oameni pentru a celebra cum se cuvine împlinirea a 50 de ani de la debutul celui mai important reper al culturii hippie.

Mai multe probleme apărute în procesul de organizare au deraiat însă proiectul, astfel că Lang a trebuit să se considere învins și să abandoneze producția acestuia. „Suntem trişti că o serie de eşecuri neprevăzute au făcut imposibilă organizarea festivalului pe care noi l-am imaginat”, a declarat, într-un comunicat, Michael Lang.

Inițial, concertul trebuia să se organizeze în localitatea Watkins Green, în nordul statului New York, dar spațiul ales era subdimensionat raportat la cei 150.000 de oameni pe care se pregăteau să-i primească. Ulterior, aceștia au ales localitatea Vernon, din același stat, drept destinație, dar acolo s-au izbit de refuzul autorităților. În cele din urmă, organizatorii mutaseră totul în statul Maryland.

Poate cea mai importantă problemă a fost pierderea principalului finanțator al proiectului, Amplifi Live, care s-a retras din organizare și a blocat finanțarea de 18 milioane de dolari pe care o promisese.

Mai mulți artiști cunoscuți și-au anulat, de asemenea, prezența în ultima vreme. Printre aceștia, Jay-Z, Carlos Santana sau Miley Cyrus, astfel că festivalul care a strâns 500.000 de oameni la prima ediție din 1969 va rămâne fără aniversare.