Orez cu lapte, fructe și caramel. Un desert mai bun ca cel din copilărie

Orez cu lapte, fructe, caramel. Sursa foto: Pixabay

Rețeta de orez cu lapte, fructe şi caramel este este un pic mai diferită faţă de cea din copilărie și e chiar mai bună. Fiind atât de diversificată se poate servi ca oricare alt desert. Pentru această rețetă de orez cu lapte puteți folosi fructe de sezon după preferințe.

Orez cu lapte, fructe și caramel, un desert pe care-l veți repeta

Acest desert a făcut deliciul mai multor generații, fiind apreciat ți în zilele noastre, iar chef Florin Dumitrescu a publicat rețeta favorită, la care a adăugat fructe de sezon și caramel.

Pentru această rețetă specială aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 1,5 litri lapte,
  • 150 de grame zahăr,
  • două batoane vanilie,
  • un pic de coniac,
  • smântână, unt și fructe.

Cum se prepară caramelul

Se pune laptele la fiert, la foc mic, adică 1,5 litri de lapte cu 150 de grame de zahăr și cele două batoane de vanilie. Între timp se curăță ananasul, se taie merele pe care le caramelizează într-o tigaie. Pentru acest sos, veți avea nevoie doar de câteva ingrediente, iar procesul este foarte simplu.

Orez cu lapte, fructe și caramel, un desert pe care-l veți repeta. Sursa foto. Pixabay

Așadar, pentru caramel se pun într-o tigaie patru linguri de zahăr și  lăsăm să se topească. Frigăruiele de fructe se dau cu puțin zahăr înainte și se punem într-o tigaie, după care se întorc fructele.

Pentru caramel vă trebuie un pic de coniac, smântână și unt. În momentul în care zahărul este topit, se pune coniacul, smântâna și se lasă să fiarbă, apoi se pun 80 g de unt. Iar când este gata, se lasă la răcit.

Cum se prepară rețeta de orez cu lapte

După ce sosul de caramel și fructele sunt pregătite, se trece la prepararea orezului cu lapte. Se pune untul, iar când se topește se adaugă orezul. Este recomandat cam 40 de g de orez.

Se amestecă orezul, după care se flambează cu coniac și se adaugă laptele deja dulce și cu gust de vanilie. Se adaugă în funcție de cât de gros îl vreți. La final se pun fructele și caramelul. Trebuie să mai știți că această rețetă de un orez cu lapte este pentru adulți. Dacă vreți să-l faceți pentru copii, nu puneți coniac.