Evenimentul Zilei > Actualitate > Ordonanță de Urgență pentru coronavirus. Autoritățile române, anunț de ultimă oră!
Ordonanță de Urgență pentru coronavirus. Autoritățile române, anunț de ultimă oră!

Ordonanță de Urgență pentru coronavirus. Autoritățile române, anunț de ultimă oră!

Măsuri de urgență anunțate de Comandamentul pentru situații de urgență întrunit la sediul MAI împotriva noului coronavirus. Ministrul de interne, Marcel Vela dar și ministrul sănătății,Victor Costache, au anunțat promovarea unei Ordonanțe de Urgență, act normativ care permite autoritățilo române să achiziționeze echipamente și kituri necesare protejării populației.

La finalul Comandamentulului pentru situații de urgență convocat de ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Sănătății a declarat că se iau toate măsurile necesare pentru a întări capacitatea de răspuns a sistemului în cazul situației răspândirii infecției cu noul coronavirus în spațiul european.

„Nu trebuie să creăm panică, dar trebuie să pregătim sistemul. În spațiul european au fost înregistrate 20 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus, în statele din jurul României nu au fost înregistrate cazuri. Mortalitatea este undeva între 2 și 4 %, față de aprox.17% cat a fost in 2009 în cazul gripei A1H1. În prezent, avem o capacitate bună de diagnostic. Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Bals are achizitionate 1000 de kit -uri pentru diagnosticarea rapidă a cazurilor suspecte. De mâine, alte două spitale de boli infectioase din Iași și Cluj Napoca vor fi dotate cu 100 kit-uri”, a spus Victor Costache.

Ministrul Sănătății a mai subliniat că au fost luate măsuri la nivel național pentru prevenirea și limitarea acestei infecții, iar începând de săptămâna viitoare, personal suplimentar din cadrul direcțiilor de sănătate publică va sprijini poliția de frontieră. În cadrul Comitetului s- a hotărât realizarea mai multor achiziții de echipament medical, de protecție, izolete, dezinfectant si echipamente de transport pentru constituirea unor stocuri de urgență, a precizat Ministerul Sănătății

PAGINA ANTERIOARA

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.