Evenimentul Zilei > Actualitate > Ordin IMPORTANT PENTRU INVALIZI. Militarii răniți în misiuni și familiile lor POT LUCRA în structurile MAI. PLUS – Copiii celor decedați – ADMIȘI FĂRĂ EXAMEN
Ordin IMPORTANT PENTRU INVALIZI. Militarii răniți în misiuni și familiile lor POT LUCRA în structurile MAI. PLUS – Copiii celor decedați – ADMIȘI FĂRĂ EXAMEN

Ordin IMPORTANT PENTRU INVALIZI. Militarii răniți în misiuni și familiile lor POT LUCRA în structurile MAI. PLUS – Copiii celor decedați – ADMIȘI FĂRĂ EXAMEN

Un ordin privind măsuri de sprijin pentru angajații din structurile Ministerului Afacerilor Interne a fost aprobat de viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea. Prin această decizie, pompierii, jandarmii și angajații Inspectoratului General de Aviație al MAI răniți în misiuni, ori membri ai familiilor acestora, pot fi menţinuți în activitate sau angajați în funcţii militare ori civile. Ordinul acordă aceste facilități și urmașilor celor decedați în misiuni.

Ordinul privind măsurile de sprijin acordate personalului militar încadrat într-un grad de invaliditate sau clasat apt limitat pentru serviciul militar, precum şi familiilor personalului militar rănit sau decedat în misiune a fost aprobat, astăzi, de viceprim-ministrul Gabriel Oprea.

„Decizia reprezintă o recunoaștere a meritelor angajaților militari din Ministerul Afacerilor Interne răniți sau decedați în misiune.”, precizează MAI

Potrivit acestui Ordin, pompierii, jandarmii și angajații Inspectoratului General de Aviație al MAI încadrați într-un grad de invaliditate, ca urmare a rănirii în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu, pot fi menţinuți în activitate în funcţii militare ori civile, în unităţi ale Ministerului Afacerilor Interne.

Totodată, copiii aflaţi în întreţinerea personalului militar încadrat într-un grad de invaliditate sau decedați în misiune vor putea fi admiși în instituţiile de învăţământ ale M.A.I. 

Ordinul mai prevede că soțul/soția ori copiii militarilor decedați sau încadrați într-un grad de invaliditate pot fi numiţi în funcţii militare ori civile fără susţinerea unui examen sau concurs, în unităţi ale M.A.I., în funcție de studii și experiență.

Anterior acestei măsuri, în cursul lunii martie a acestui an, viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, domnul Gabriel Oprea a aprobat un Ordin prin care se prevăd aceleași măsuri de sprijin pentru polițiști și familiile lor.