Evenimentul Zilei > Politica > Orban dezvăluie planul suprem a lui Iohannis. I-au făcut toate ”poftele” pentru acest moment-cheie
Orban dezvăluie planul suprem a lui Iohannis. I-au făcut toate ”poftele” pentru acest moment-cheie

Orban dezvăluie planul suprem a lui Iohannis. I-au făcut toate ”poftele” pentru acest moment-cheie

Coaliția de guvernare PSD - PNL - UDMR se va face pentru că aceata este dorința președintelui Klaus Iohannis care își dorește funcția de premier la finalul mandatului de președinte.

Aprecierile îi aparțin fostului președinte al PNL, Ludovic Orban. Acesta a lansat un nou atac la adresa lui Klaus Iohannis despre care susține că și-a făcut noi obiceiuri de câteva luni. Ludovic Orban l-a comparat pe șeful statului cu o mumie, comentând că acesta este de nerecunoscut.

„Astăzi, cine aduce PSD la putere? Președintele Iohannis. Cine mai poate să-l recunoască pe … vizitatorul de la piramide? Ca să nu zic… mumia”, a afirmat Orban, referindu-se la șeful statului, într-o intervenție la Realitatea TV.

În opinia sa, Klaus Iohannis este de nerecunoscut și și-a schimbat prioritățile în ultimele luni.

„Nu l-am văzut să joace golf în perioada în care am colaborat. El n-a învins pandemia, s-a luptat, a fost implicat în deciziile importante, inclusiv restricții, pentru a salva vieți, companii, locuri de muncă. Ce face de când și-a anunțat Cîțu candidatura, cu 2-3 luni inainte, nu are nici o legătură cu interesee românilor”, a mai spus Ludovic Orban.

Sursa: Arhiva EVZ

Ludovic Orban dezvăluie planul lui Iohannis

Potrivit lui Ludovic Orban, colaborarea dintre PNL – PSD se va realiza pentru că acesta este „obiectivul lui Iohannis”. El a precizat că planul şeful statului este ca, după ce îşi va finaliza mandatul în 2024, să preia funcția de premier.

„Şi, ca să fie premier are nevoie să controleze PNL şi de un partener cu care să se înţeleagă”, a completat Ludovic Orban.

Chiar și cunoscând aceste lucruri, Ludovic Orban a precizat că va rămâne în PNL atât timp cât va exista „cea mai mică şansă” ca partidul să fie întors pe „drumul corect, iar colaborarea cu PSD să nu se finalizeze.

„Dacă ei continuă să bată palma cu PSD, în mod evident nu mai am ce să caut cu ei, dar încă mai am speranţa că nu se va face alianţa cu PSD”, a transmis fostul președinte al PNL.