Orban dezvăluie cine a băgat RADET în faliment! „Ei sunt vinovați!”

Orban dezvăluie cine a băgat RADET în faliment! „Ei sunt vinovați!”

Informația că PNL ar avea vreo legătură cu falimentul RADET l-a înfuriat pe Ludovic Orban.

Proaspătul premier al României le declară război celor care propagă „fake-news-uri” în spațiul public. Orban neagă orice implicare a PNL în falimentul RADET și afirmă că responsabili pentru această situație sunt „cei care au condus Primăria Capitalei, care au fost din zona PSD, în ultimii 12 ani”.

Liderul liberal a instituit joi un comandament de iarnă, prilej cu care a ținut să demonteze ultimele „știri” apărute în mass-media: „Adversarii noştri politici se ţin în continuare de minciuni şi de dezinformări. Din declaraţia pe care a făcut-o ministrul Economiei când am fost la instalarea de acolo, s-a născut iar un fake news, că noi vrem să nu mai furnizăm căldură în Bucureşti, în condiţiile în care declaraţia noastră a fost cu totul alta. Şi aici vreau să fim foarte limpezi: nu noi am băgat RADET în faliment, ci cei care au condus Primăria Capitalei, care au fost din zona PSD, în ultimii 12 ani!”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dacă instanța de judecată va declara luni falimentul societății RADET, Ludovic Orban dă de înțeles că vor fi probleme și mai mari: „Chiar dacă ELCEN este pregătit să furnizeze energie termică, şi vom vedea în ce măsură este pregătit, trebuie să existe un operator care să transporte şi să distribuie energia termică, care să aibă licenţă pentru această activitate, să aibă contract pe de o parte cu ELCEN şi să aibă contract cu fiecare beneficiar!”.

Orban arată „cine este responsabil pentru faptul că nu va exista o entitate care să asigure furnizarea energiei termice”, după ce RADET va ajunge în stare de faliment.

Subvenție doar pentru consumatorii vulnerabili

Pe de altă parte, noul ministr al Economiei, Virgil Popescu, afirmă că, pe viitor, vor primi subvenție pentru căldură doar consumatorii vulnerabili, notează Digi 24.

„Am văzut că fostul prim-ministru susţine că vrem să scoatem subvenţia în plină iarnă. Este o minciună gogonată. Noi am spus că vrem să definim consumatorul vulnerabil şi că modul ăsta de subvenţie a tuturor cetăţenilor trebuie să înceteze, dar niciodată nu am spus că vrem să eliminăm subvenţia acum. Am spus că după ce va fi definit consumatorul vulnerabil, numai aceia care sunt definiţi ca vulnerabili vor primi subvenţie”, a anunțat ministrul Virgil Popescu.