Evenimentul Zilei > Politica > Orban amâna numirea candidaților liberali la primării. Ce spune despre lista comună cu USR
Orban amâna numirea candidaților liberali la primării. Ce spune despre lista comună cu USR

Orban amâna numirea candidaților liberali la primării. Ce spune despre lista comună cu USR

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat duminică, în cadrul unei vizite în judeţul Vâlcea, că liberalii își vor nominaliza, până la 1 martie, candidaţii pentru funcţia de primar în toate localităţile țării.

El a spus că se va face un sondaj de opinie pentru a decide dacă partidul va merge cu un candidat comun cu USR la Primăria Capitalei.

„Obiectivul nostru este ca până la data de 1 martie să avem stabiliţi candidaţii la funcţia de primar în toate localităţile din România şi să începem cel târziu în data de 15 martie campania de stângere de semnături pentru susţinerea candidaturii fiecărui candidat de primar în localitatea în care candidează”, a afirmat Ludovic Orban.

Întrebat dacă PNL va merge la Primăria Capitalei cu un candidat comun cu USR, liderul liberal a precizat că acest lucru se va stabili după „o analiză sociologică”.

„Vom face o analiză, vom efectua un sondaj de opinie cu reprezentativitate şi la nivelul Bucureştiului, dar şi la nivelul fiecărui sector. Vom testa candidaţii noştri. De asemenea, vom testa şi alţi candidaţi şi vom lua o decizie în funcţie de datele pe care le vom obţine din această amplă analiză sociologică”, a spus Orban.

În legătură cu posibilitatea ca Nicuşor Dan să intre în această analiză sociologică, Orban a conchis că vor fi testaţi „toţi potenţialii candidaţi, pe diferite scenarii posibile”.