Premierul Ludovic Orban l-a numit pe Traian Berbeceanu, consilier al ministrului Vela, în funcția de prefect al Capitalei.

Berbeceanu îl înlocuieşte în funcţie pe Gheorghe Cojanu, care a fost numit în funcţia de inspector guvernamental în cadrul Secretariatului General al Guvernului.

Totodată, Guvernul a decis joi printr-o hotărâre, care a fost publicată în Monitorul Oficial, eliberarea din funcţia de subprefect al municipiului Bucureşti a Matildei-Nicoleta Goleac.

Premierul Ludovic Orban a decis să îl schimbe pe actualul prefect al Capitalei, Gheorghe Cojanu, după ce acesta din urmă a făcut o serie controversată de afirmații cu privire la rata de infectare în București. Încă de la începutul acestei săptămâni mass-media inforamau că „favorit” pentru a îi ocupa locului lui Cojocaru este Traian Berbeceanu.

Orban explică de ce nu l-a demis pe Cojocaru

„Încă de luni m-ați întrebat despre prefectul Capitalei. Nu puteam să anunț decizia mea de a schimba prefectul înaintea unei ședințe fundamentale conduse de prefectul Capitalei, a CMSU, și în condițiile în care trebuiau implementate deciziile din legislație. Astăzi pot să vă spun: da, am luat decizia de a-l schimba pe prefectul Capitalei. Joi, la ședința de Guvern vom opera această modificare”, a spus el.

Gafa lui Cojocaru l-a costat funcția

După ce a fost întrebat de jurnaliști care este situația în Capitală în contextul crizei sanitare, actualul prefect a spus că nu știe exact, deoarece era la cumpărături.

CITEȘTE ȘI: Va fi scandalul anului în politică?! Manevra prin care Ludovic Orban îl pune pune prefect pe Berbeceanu

„Așa este, nu am avut numărul de îmbolnăviri, eu eram la cumpărături. Am fost înștiințat de domnul colonel Precup, de la ISU, că este 3.02 și că trebuie să ne vedem la Prefectură. M-am prezentat. Colega dumneavoastră a precizat că sunt mai mult de 500 de infectări.

Ei, eu nu știam acest lucru, singurul lucru pe care îl știam era numărul total de infectări pe ultimele 14 zile. Eu nu primisem buletinul, la ora la care am fost informat de acest lucru. La noi se trimite pe email. Eu le primesc de la DSP, nu din alte surse”, a spus prefectul.