Evenimentul Zilei > Politica > Orban a stabilit componența Guvernului! Iohannis are pixul în mână
Orban a stabilit componența Guvernului! Iohannis are pixul în mână

Orban a stabilit componența Guvernului! Iohannis are pixul în mână

Ludovic Orban mai așteaptă doar desemnarea oficială din partea șefului statului pentru funcția de prim-ministru.

Liderul PNL are deja componența Guvernului, știe câte ministere vor fi și cu cine vrea să lucreze, însă nu face nimic public până ce președintele Klaus Iohannis nu anunță că l-a desemnat premier.

Cert este că noul guvern va avea 15, maximum 16 ministere, anunță Agerpres!

„Guvernul PNL va fi prezentat public după parcurgerea paşilor constituţionali. În primul rând, aşteptăm decizia preşedintelui privitoare la desemnarea candidatului la funcţia de prim-ministru”, a anunțat Ludovic Orban înaintea unei întâlnirii cu liderii partidului.

Referitor la șansele ca noul Executiv să treacă de votul Parlamentului, șeful liberalilor este încrezător: „Dacă a trecut moţiunea de cenzură, şansa ca viitorul Guvern să fie învestit va fi mai mare decât şansele să pice la vot. Suntem optimişti, avem încredere şi vom purta discuţii şi negocieri cu toţi posibilii parteneri astfel încât să-i convingem de necesitatea de a susţine un Guvern, pentru că România are nevoie ca de aer de un Guvern legitimat prin vot şi un Guvern care să se apuce de treabă”.

Negocieri cu toate partidele

Pe de altă parte, PNL anunță că va purta discuţii cu toţi liderii formaţiunilor politice care au susţinut moţiunea de cenzură. „Suntem departe de finalul negocierilor. Când vom finaliza toate discuţiile cu toate formaţiunile vom prezenta soluţia la care am ajuns”, a încheiat Ludovic Orban.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.