Radu Tudor, a afirmat, miercuri, la Antena 3 că primarul trebuie să dea o explicaţie în legătură cu această mutare.

"Primarul din Oradea, Ilie Bolojan, are de dat o explicaţie în legătură cu mutarea statuii lui Mihai Viteazu. Dacă e un gest necugetat, să priceapă foarte bine că a făcut un mare rău celor care consideră că Oradea este un oraş reper pentru România şi Ilie Bolojan este un primar bun al PNL. E plin internetul de proteste. Dacă poate explica de ce l-a dat jos pe Mihai Viteazul şi l-a pus pe regele Ferdinand şi poate comunica nu doar orădenilor, ci tuturor oamenilor din România, de ce a dat jos statuia lui Mihai Viteazul şi unde va fi ea dusă, s-ar putea să fie acceptată explicaţia sa", a afirmat Radu Tudor.

După scandalul care a fost larg mediatizat, primarul Oradei, Ilie Bolojan, a anunţat unde va muta statuia lui Mihai Viteazul.

„Statuia lui Mihai Viteazul urmează să fie amplasată în piața care-i poartă numele din fața Catedralei Ortodoxe din Centrul Civic. Această zonă urmează să fie transformată într-o piață pietonală, pe baza unui proiect european câștigat de orașul Oradea, lucrările de amenajare urmând să înceapă la începutul anului următor, în luna iunie urmând să semnăm contractul de proiectare a pieței. Această locație are toate avizele obținute de la Ministerul Culturii", a scris primarul Oradei pe pagina sa de Facebook.