Evenimentul Zilei > Social > Opt ingrediente pe care să le cauți în următoarea ta mască de păr
Opt ingrediente pe care să le cauți în următoarea ta mască de păr

Opt ingrediente pe care să le cauți în următoarea ta mască de păr

O mască de păr este un produs de păr reparator și hrănitor, plin de uleiuri, unturi și alți umectanți pentru a duce eforturile tale de condiționare la următorul nivel.

De-a lungul zilei, părul nostru poate avea de suferit – coafurile, cozile de cal strânse, o perie de păr nepotrivită, vopsirea și expunerea la intemperii ne provoacă părul în mod regulat. O mască de păr te poate ajuta să îți repari părul și pot, de asemenea, să prevină daunele viitoare. 

O mască de păr este potrivită pentru aproape orice tip de păr. Dacă părul tău este foarte fin, folosește un produs ușor care are totuși ingrediente benefice pentru păr. De asemenea, folosește masca de păr mai ales pe vârfuri, unde părul tău va avea cele mai multe deteriorări. 

Dacă părul tău este uscat, creț sau deteriorat poți insista mai mult cu ingredientele măștii și cu cantitatea pe care o aplici pe păr. 

Iată o listă de ingrediente și produse care pot face minuni asupra părului tău.

  1. Mască de păr cu ulei de nucă de cocos

Uleiul de nucă de cocos este un ingredient foarte hrănitor și natural de condiționare care pătrunde în păr cu acizi grași cu lanț mediu și acid lauric. Acești acizi pot pătrunde în firul de păr și pot crește conținutul de grăsimi, minerale și vitamine din părul tău. Este un balsam fantastic pentru toate tipurile de păr.

  1. Mască de păr cu ulei de argan

Uleiul de argan poate ajuta la înmuierea, hidratarea și protejarea părului tău. Este plin de vitamine, minerale și acizi grași care dau strălucire, strălucire și hidratare părului tău, indiferent de tipul acestuia.

  1. Mască de păr cu unt de Shea

Untul de shea este plin de acizi grași benefici, cum ar fi acidul stereic, oleic și linoleic, precum și de vitamine, minerale și catechine.

  1. Mască de păr cu miere

Mierea pe păr sună ca o situație delicată. Atunci când este folosită în mod corespunzător, poate fi aur lichid.

Mierea este un ingredient multifațetat, foarte benefic pentru a fi folosit pe părul tău. Este plină de antioxidanți, are calități antibacteriene și conține minerale și vitamine care sunt perfecte pentru tine. Mierea poate ajuta la gestionarea părului cu rupturi și vârfuri despicate.

Dacă hidratarea este obiectivul tău, atunci mierea este câștigătoare. Mierea acționează ca un umectant, sigilând hidratarea și condiționând părul. De asemenea, va preveni deteriorarea și va reduce ruperea.

Cheia pentru a folosi mierea în mod corespunzător? Nu pune niciodată miere simplă pe șuvițe. În schimb, amestecă o lingură sau două cu un alt ingredient, cum ar fi banană sau avocado. Dacă proporția de miere este prea mare, vei rămâne cu multe reziduuri și cu un păr foarte greu de periat.

  1. Mască de păr cu ulei de avocado

Avocado are multe componente sănătoase, cum ar fi vitamina E, potasiu, lecitină, clorofilă grasă. Este un ulei ușor care îți poate duce părul de la plictisitor la strălucitor rapid.

Atunci când este aplicat pe păr, avocado va crește strălucirea și hidratarea, precum și întărirea și repararea. Cu toate acestea, cei cu părul fin îl vor găsi puțin prea greu pe cap. Dacă alegi să încerci un „tratament de creștere cu guacamole”, s-ar putea să ai nevoie de câteva șamponări după o mască de păr.

  1. Mască de păr cu ceai verde

Ceaiul verde este plin de antioxidanți, vitamine și minerale. Conține vitamine B, acid folic, polifenoli și aminoacizi. Este combinația perfectă cu untul de shea pentru a-ți reface părul.

  1. Mască de păr cu apă de nucă de cocos

Apa de cocos are o varietate de proprietăți sănătoase – este plină de Omega3, vitamina C, minerale precum magneziu și potasiu, enzime și aminoacizi.

  1. Mască de păr cu ouă 

Cum îți plac ale tale? Ochiuri, omletă sau pe scalp? Crezi sau nu, ouăle pot face minuni pentru păr. Atunci când sunt folosite ca tratament, ouăle pot ajuta la întărirea lungimilor și la prevenirea vârfurilor despicate. Efectele naturale de condiționare ale ouălor vor combate, de asemenea, încrețirea nedorită, vor adăuga strălucire și vor ajuta la echilibrarea unui scalp gras.