Oprea, în dispută cu senatorii: "Ne văd românii şi ne vede Dumnezeu"

Oprea, în dispută cu senatorii: "Ne văd românii şi ne vede Dumnezeu"

Absenteismul senatorilor PDL i-a împiedicat astăzi lui Gabriel Oprea planurile de urgentare a supraimpozitării averilor. Iritat că PSD şi PNL i s-au opus la rândul lor, Oprea s-a zburlit, de la tribuna Senatului: "Ne văd românii şi ne vede Dumnezeu".

Remarca sa a stârnit râsete şi rumoare în bănci, dar votul i-a fost în final defavorabil, legea UNPR rămânând să fie dezbătură în procedură obişnuită, care durează cel puţin câteva luni. Sârbu (PSD): "Înţelegem că se renunţă la cota unică"

Taxa de solidaritate pe care UNPR vrea să o introducă pe "locuinţe, avioane, elicoptere şi ambarcaţiuni a căror valoare depăşeşte 450.000 de euro" nu a stârnit un mare interes în Senat, în ciuda discursului rostit cu patos de Oprea de la tribună. "Consider că cei care au mai mult trebuie să contribuie mai mult şi cei care au mai puţin să contribuie mai puţin.  Un astfel de impozit poate aduce în trei ani peste 9 miliarde de euro, bani de care avem nevoie pentru plata pensiilor", a încercat ministrul apărării să impresioneze senatorii.

Fără succes însă. "Domnul Oprea plânge pe umărul pensionarilor, deşi la Camera Deputaţilor ştim cum a trecut legea pensiilor. În plus, înţelegem că se renunţă la cota unică atât de adulată de PDL", a remarcat liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, anunţând că partidul său se va opune.

Ne puteți urmări și pe Google News

De aceeaşi parte s-a aşezat şi liberalul Puiu Haşotti, calificând discursul lui Oprea drept "demagogie incredibilă, de cel mai prost gust". "Ne văd românii şi ne vede Dumnezeu", s-a răzvrătit ministrul, neantrenând însă decât râsete în sală.  

Până şi PDL s-a ferit să susţină pe faţă varianta UNPR. În rumoarea creată, democrat-liberalii s-au abţinut de la comentarii,iar la vot absenţele lor au cântărit în defavoarea lui Oprea. Procedura de urgenţă a picat la trei voturi diferenţă (41 la 38), supraimpozitarea urmând să intre în procedură ordinară, care poate presupune dezbateri parlamentare de la câteva luni la câţiva ani.