Opoziția e pe picior de război. Se ceartă între ei în partid și se sapă între formațiuni

Opoziția e pe picior de război. Se ceartă între ei în partid și se sapă între formațiuni

Partidele de Opoziție trec printr-o perioadă dificilă, în special din cauza discuțiilor legate de alegerile europarlamentare. În PNL, liberalii se sfâșie cu foștii pediști, iar reapariția lui Crin Antonescu creează alte polemici. Formațiunea lui Dacian Cioloș începe să se dezmembreze, dar bagă zâzanie în USR, iar Dan Barna abia își poate ține în frâu oamenii, care, încurajați de ascensiune, doresc să intre singuri în competiție.

În PNL, senatoarea Alina Gorghiu, fosta lideră a liberalilor, și-a atras multe animozități după ce a declarat că locul lui Crin Antonescu este pe lista pentru alegerile europarlamentare. „Orice fost preşedinte al PNL ar trebui să se regăsească pe această listă de europarlamentare. Eu, pentru o listă cu Crin Antonescu, îmi voi da votul. Dacă ai fost o dată preşedinte al PNL, mi-e greu să cred că nu poţi să îţi găseşti un loc eligibil pe lista partidului”, a afirmat Alina Gorghiu.

Afirmația ei a pus paie pe focul aprins de prezența ei la petrecerea data de liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, de ziua lui. Pentru că, imediat, liberalii fideli lui Ludovic Orban au considerat că locul ei este la liberal-democrați. Gorghiu a declarat, ieri, pentru Evenimentul zilei, că nu intenționează să plece din PNL. „Rămân aici și vine primăvara”, a spus fosta lideră a PNL. Gorghiu este foarte amenințătoare la adresa puterii. Ea spune că ar fi oportună o moțiune de cenzură și necesară înlăturarea lui Liviu Dragnea de la conducerea Camerei Deputaților.

 

Ne puteți urmări și pe Google News

În PLUS se taie în carne vie

La nici o săptămână după prima Convenție a PLUS, au început epurările. Conducerea formațiunii PLUS a anunțat, joi, demisia din Consiliul Națio nal a lui George Gima și a lui Avram Fițiu, după ce acesta din urmă a fost acuzat de Gima, pe Facebook, că are abordări de extremă dreaptă.

Fostul coleg de facultate a lui Dacian Cioloș și fost șef de cabinet al acestuia când era premier, Avram Fițiu a plecat din partid fără să protesteze. „Viziunea mea despre societatea românească ce integrează noțiunea de tradiție, credință, identitate, familie naturală, fermă familială, hrană sănatoasă, responsabilități umane, țarină, țărână, țară, nu corespunde cu statutul partidului”, a declarat Fițiu pentru EVZ.

George Gima, cel care a cerut excluderea lui Fițiu, a ripostat. „Precizez că nu am demisionat. Nu cred că politica altfel se face excluzând colegii care apără valorile organizației și ale societății, în România membră UE în 2019”, a scris Gima pe Facebook.

După câteva ore a revenit, tot pe Facebook. „Trăim într-o lume care nu mai acceptă vechiul mod de a face politică și tentațiile de a camufla sub preș probleme care pot apărea uneori. Aș dori părerea Comisiei de Etică referitor la această situație și între timp am putea pune subiectul în stand-by pentru că avem, probabil, alte priorități”, a scris tânărul politician.

 

Proiectul de listă comună

În ceea ce privește USR, se așteaptă scandalul. După ce au făcut alegeri interne în partid și s-au stabilit locurile pe listă, acum, după posibila alianță, Dacian Cioloș trece pe locul unu.

1. Dacian Cioloș (PLUS)

2. Cristian Ghinea (USR)

3. Dragoș Pîslaru (PLUS)

4. Clotilde Armand (USR)

5. Dragoș Tudorache (PLUS)

6. Nicolae Ștefănuță (USR)

7. Vlad Marius Botoș (USR)

8. Ramona Strugariu (PLUS)

9. Vlad Gheorghe (USR)

10. Alin Mituță (PLUS)