Opoziția austriacă a EXPLODAT. Gestul Karinei Kneissl în fața lui Vladimir Putin a făcut înconjurul lumii

Opoziția austriacă a EXPLODAT. Gestul Karinei Kneissl în fața lui Vladimir Putin a făcut înconjurul lumii

Prezenţei preşedintelui rus Vladimir Putin la căsătoria Karinei Kneissl, în Austria, a iritat opoziția austriacă. Aceasta a evocat prejudiciile pe care le-ar putea cauza imaginii de neutralitate a acestei ţări, în plină preşedinţie a Consiliului UE.

Reverenţa profundă făcută de şefa diplomaţiei austriece Karin Kneissl (reprezentantă a FPOe, extrema-dreaptă) la finalul dansului cu preşedintele rus Vladimir Putin la nunta sa sâmbătă, desfăşurată la Gamlitz, a generat un adevărat scandal în Austria, informează AFP.

Într-o înregistrare video postată pe internet de canalul de televiziune RT (ex-Russia Today, responsabil de apărarea punctului de vedere al Kremlinului în străinătate), devenită virală luni, se vede cum şefa diplomaţiei austriece, a cărei ţară exercită în prezent preşedinţia prin rotaţie a Consiliului UE, acordă, radioasă, acest semn de consideraţie şefului statului rus după ce a dansat cu el.

''Cum poate un ministru de externe să fie atât de puţin de profesionist încât să producă imagini care arată cum se apleacă în faţa lui Putin?'', se întreabă publicistul Robert Mizik.

Dar imaginile cu reverenţa au accentuat şi mai mult criticile, forţându-l pe vice-cancelarul Heinz-Christian Strache, liderul FPOe, să vină în ajutor ministrului său.

''O diplomaţie de dans şi de nuntă, impregnată de politeţe, cordialitate şi bune maniere: Austria nu putea fi mai bine reprezentată'', a apreciat el pe Facebook, reamintind cum Karina Kneissl (53 de ani) a frecventat prestigioasă şcoala de dans vieneză Elmayer.

Ne puteți urmări și pe Google News

Preşedintele rus a petrecut aproape două ore la nunta ministrului de externe austriac, sâmbătă, la Gamlitz, un sat viticol din regiunea Graz, în sud-estul Austriei. El a fost condus apoi la aeroport de premierul conservator Sebastian Kurz.

Liderul rus este acuzat în mod regulat că încearcă să divizeze cele 28 de state membre ale UE, în special cultivând legături cu partidele populiste din numeroase ţări europene