Evenimentul Zilei > Actualitate > OPERAȚIUNE „ MURDARĂ” de salvare a ISU. Un bătrân din Buda a căzut într-o HAZNA
OPERAȚIUNE „ MURDARĂ” de salvare a ISU. Un bătrân din Buda a căzut într-o HAZNA

OPERAȚIUNE „ MURDARĂ” de salvare a ISU. Un bătrân din Buda a căzut într-o HAZNA

Una dintre cele mai ciudate operațiuni de salvare a pompierilor de anul acesta a avut loc în județul Giurgiu. În comuna cu nume predestinat, parcă, Buda, salvatorii ISU Giurgiu au fost chemați ca să scoată dintr-o hazna un bătrân. Anul trecut, un alt bătrân a murit după ce a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Vlaşca” al judeţului Giurgiu au intervenit la un număr de 34 situații de urgență, în ultimele trei zile.

Un apel de urgență, primit, sâmbătă, de ISU „Vlaşca” – Giurgiu i-a chemat pe salvatori în comuna Buda. Pompierii au fost solicitați să intervină în localitatea Buda, pentru salvarea unei persoane căzute într-o hazna.

Oficiali din cadrul ISU au dezvăluit, pentru „Evenimentul zilei”, că necazul omului a venit în jurul orei 11.00.

Oficialii ISU ne-au spus că bătrânul, în vârstă de 69 de ani, a fost găsit căzut în haznaua din fundul curții. Omul se dusese să își facă nevoile dar, când s-a așezat, lemnul vechi și putred s-a rupt. Norocul omului a fost că haznaua nu era foarte adâncă. Cu ultimele puteri, bătrânul s-a agățat de construcția din lemn. A început să strige și a fost auzit de vecini care au sunat la 112.

ISU a deplasat la locul solicitării o autospecială de lucru cu apă şi spumă, şi o ambulanţă SMURD  aparținând  Gărzii de intervenţie Mihăileşti. Cu ajutorul pompierilor, bătrânul a fost scos din hazna. A fost preluat, apoi, de un echipaj  SMURD care i-a acordat îngrijiri medicale și l-a transportat la spital.

Moarte groaznică

În luna octombrie a anului trecut, un alt bătrân, de 71 de ani,  tot din județul Giurgiu, și-a pierdut viața după ce a căzut în haznaua gospodăriei. Tragedia a avut loc în comuna Colibași, tot într-o zi de sâmbătă. Nepotul victimei a sunat la telefonul de urgență 112, după ce l-a găsit pe unchiul său, fără suflare, în fosa septică. La fața locului au ajuns echipajele de descarcerare de la subunitatea Colibași a ISU Giurgiu. Pompierii s-au chinuit circa o oră sa ajunga la cadavru, pentru că fosa era adâncă.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: