Un apel de urgență, primit, sâmbătă, de ISU „Vlaşca” – Giurgiu i-a chemat pe salvatori în comuna Buda. Pompierii au fost solicitați să intervină în localitatea Buda, pentru salvarea unei persoane căzute într-o hazna.

Oficiali din cadrul ISU au dezvăluit, pentru „Evenimentul zilei”, că necazul omului a venit în jurul orei 11.00.

Oficialii ISU ne-au spus că bătrânul, în vârstă de 69 de ani, a fost găsit căzut în haznaua din fundul curții. Omul se dusese să își facă nevoile dar, când s-a așezat, lemnul vechi și putred s-a rupt. Norocul omului a fost că haznaua nu era foarte adâncă. Cu ultimele puteri, bătrânul s-a agățat de construcția din lemn. A început să strige și a fost auzit de vecini care au sunat la 112.

ISU a deplasat la locul solicitării o autospecială de lucru cu apă şi spumă, şi o ambulanţă SMURD  aparținând  Gărzii de intervenţie Mihăileşti. Cu ajutorul pompierilor, bătrânul a fost scos din hazna. A fost preluat, apoi, de un echipaj  SMURD care i-a acordat îngrijiri medicale și l-a transportat la spital.

Moarte groaznică

În luna octombrie a anului trecut, un alt bătrân, de 71 de ani,  tot din județul Giurgiu, și-a pierdut viața după ce a căzut în haznaua gospodăriei. Tragedia a avut loc în comuna Colibași, tot într-o zi de sâmbătă. Nepotul victimei a sunat la telefonul de urgență 112, după ce l-a găsit pe unchiul său, fără suflare, în fosa septică. La fața locului au ajuns echipajele de descarcerare de la subunitatea Colibași a ISU Giurgiu. Pompierii s-au chinuit circa o oră sa ajunga la cadavru, pentru că fosa era adâncă.