Evenimentul Zilei > Actualitate > OPERAŢIUNE DE SPIONAJ pentru preoţii din România. Culisele acestui subiect vizează ALEGERILE PARLAMENTARE. S-au stabilit şi PEDEPSELE MAXIME
OPERAŢIUNE DE SPIONAJ pentru preoţii din România. Culisele acestui subiect vizează ALEGERILE PARLAMENTARE. S-au stabilit şi PEDEPSELE MAXIME

OPERAŢIUNE DE SPIONAJ pentru preoţii din România. Culisele acestui subiect vizează ALEGERILE PARLAMENTARE. S-au stabilit şi PEDEPSELE MAXIME

Operaţiune de spionaj a preoţilor din România.

Preoții din România sunt vizaţi de o amplă operaţiune de spionaj, care are ca miză păstrarea neutralităţii acestora în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 2017.

Conform libertatea.ro, în cazul în care vor fi prinși că încalcă decizia Sfântului Sinod, preoţii vor fi caterisiţi, pedeapsa maximă pentru un slujitor al Domnului.

Decizia Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române (BOR), prin care s-a decis ca preoții și călugării să nu se amestece sub nicio formă în politică, datează de pe vremea când Mitropolia Ardealului era condusă de ÎPS Bartolomeu Anania.

Conform unor reprezentanţi ai Bisericii Neamului, la nivelul fiecărei Episcopii s-a luat decizia ca în ultimele două săptămâni de campanie electorală niciun preot ortodox să nu facă reclamă sau să vorbească explicit în favoarea vreunui partid politic sau candidat independent.

”Știm clar că nu avem voie să susținem un candidat independent sau un partid politic. Oricum, noi nu facem decât politica lui Dumnezeu, care este o politica a binelui si a adevarului. Noi avem alte reguli, nu cele politice, deci nu contează cine e la guvernare. Dacă are cineva iubire de Hristos ajută Biserica, dacă nu, NU”, a declarat un preot ortodox pentru jurnaliştii de la Libertatea.

Pentru a se asigura că preoţii rămân neutri în această campanie electorală, mai-marii BOR vor trimite, începând de duminică, în fiecare biserică din țară, oameni sub acoperirea anonimatului, care să îi informeze dacă aceştia au făcut campanie electorală.