Evenimentul Zilei > Politica > ONG-uri anti-Marian Munteanu. Acesta este acuzat de „ofensă la adresa valorilor societății”
ONG-uri anti-Marian Munteanu. Acesta este acuzat de „ofensă la adresa valorilor societății”

ONG-uri anti-Marian Munteanu. Acesta este acuzat de „ofensă la adresa valorilor societății”

Mai multe organizații neguvernamentale, printre care Accept, Societatea Academică Română, IPP, Romani Criss, au adresat un apel public PNL de a retrage candidatura lui Marian Munteanu pentru Primăria București.

Semnatarii cer conducerii liberale să renunțe la nominalizarea lui marian Munteanu, dat fiind că aceasta ar reprezenta o „ofensă adusă valorilor societății în care trăim”.

ONG-urile îl acuză pe fostul lider al Pieței Universității că „a avut și are simpatii pentru curente de orientare fascistă, de care nu s-a dezis niciodată”. De asemenea, Munteanu „promovează un discurs bazat pe elemente ortodox-fundamentaliste, incompatibil cu valori democratice și chiar constituționale”.

Organizațiile semnatare susțin că această candidatură îi oferă lui Marian Muntean prilejul de a-și expune „ideile nocive”, fapt care ar fi de natură să producă „tulburări ireparabile în straturile sociale, etnice, confesionale” ale societății românești.

Apelul, citat de News.ro, este semnat de Institutul pentru Politici Publice, Societatea Academică din România, Centrul FILIA, Romani Criss – Centrul Romilor pentru Interventie Socială şi Studii, Agenţia de Dezvoltare Comunitară “Împreună”, ACCEPT, Centrul Euroregional pentru Iniţiative Publice şi Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi.