OMS se trezește acum să trimită anchetatori în China

OMS se trezește acum să trimită anchetatori în China

De la apariția sa, coronavirusul a avut mulți suspecti: pangolinul, vizonul...Ce se știe deocamdată este că provine din China, cu care Organizația Mondială a Sănătății are relații strânse.

De luni de zile, ciudata pneumonie din Wuhan, orașul din centrul Chinei care a fost desemnat drept epicentrul Covid-19, a devenit pandemie mondială.

Motiv pentru care Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că se pregătește să trimită o echipă specială în China pentru a încerca să determine originea virusului SARS-CoV-2, a anunțat, luni, directorul  general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

„Putem lupta mai bine cu virusul atunci când știm totul despre virus, inclusiv despre cum a început. Vom trimite o echipă în China săptămâna viitoare pentru a ne pregăti pentru acest lucru și sperăm că ne va ajuta să înțelegem cum a început virusul și ce putem face în viitor pentru a ne pregăti pentru acesta ”, a spus Tedros Adhanom Ghebreyesus  în timpul unei conferințe de presă.

„Cu toții vrem ca acestea să se încheie. Cu toții vrem să ne continuăm viața. Dar realitatea grea este că această situație este departe de a se termina”, a spus șeful OMS.

El a reiterat, de asemenea, ca săptămâna trecută, că pandemia se „accelerează” acum. Și în fața unei „lumi divizate” și „a lipsei de unitate națională și a solidarității globale, (...) ceea ce este mai rău este așteptat să vină”, a avertizat el.

Pandemia de coronavirus Sars-CoV-2 este încă departe de a fi terminată, a avertizat, luni, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății.

La șase luni după ce primul raport al acestui nou virus a apărut în decembrie în China, pragul de 10 milioane de cazuri și cel de 500.000 de decese au fost depășite, a spus Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Mike Ryan, directorul executiv al OMS pentru gestionarea situațiilor de urgență în domeniul sănătății, a salutat pașii uriași făcuți în căutarea unui vaccin sigur și eficient, menționând că succesul nu este încă garantat.

OMS a fost obiectul a numeroase critici la nivel internațional fiind acuzată că a reacționat tardiv și confuz după debutul epidemiei Covid-19 în Wuhan.

 

Ne puteți urmări și pe Google News