OMS recomandă menținerea deschisă a școlilor. La noi cursurile online au devenit modă

OMS recomandă menținerea deschisă a școlilor. La noi cursurile online au devenit modă

Directorul biroului pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Hans Kluge a declarat joi că în urma „exploziei'' numărului cazurilor de COVID-19 pe întreg continentul trebuie să mărim eforturile împotriva pandemiei, purtarea generalizată a măştii şi controlul strict al adunărilor putând să salveze numeroase vieţi.

„Observăm o explozie'' a contagierilor cu ''un milion de cazuri suplimentare în numai câteva zile'' în Europa şi ''vedem de asemenea mortalitatea crescând încetul cu încetul'', a spus Hans Kluge. ''Nu ne putem relaxa'' şi ''va fi o perioadă mai dificilă, trebuie să fim sinceri în această privinţă'', a adăugat el.

Zona Europa a OMS, care cuprinde 53 de ţări, printre care şi Rusia, a înregistrat de la începutul pandemiei peste 11,8 milioane de cazuri şi aproximativ 295.000 de decese. În ultimele şapte zile au fost confirmate circa 1,8 milioane de noi cazuri de infectare şi aproximativ 19.500 de decese.

Conform estimărilor OMS, „prin purtarea generalizată a măştii şi controlul strict al adunărilor vom putea salva peste 261.000 de vieţi în Europa până în luna februarie''. „Statu quo-ul nu este o opţiune'' şi OMS îndeamnă statele să adopte măsuri „ţintite şi proporţionate'' pentru a contracara înmulţirea cazurilor şi mortalitatea, subliniază Hans Kluge.

Ne puteți urmări și pe Google News

El însă susţine că şcolile ar trebui să rămână deschise „până la capăt”' şi să fie închise doar în ultimă instanţă. „Nu există motive să spunem că şcolile sunt unul din vectorii principali de transmitere'' a noului coronavirus, consideră responsabilul OMS. „Trebuie să ţinem şcolile deschise până la capăt pentru că nu ne putem permite o generaţie pierdută din cauza COVID-19'', mai argumentează Hans Kluge, scrie Agerpres.

4.265 unități de învățământ din România țin cursuri online

Ministerul Educaţiei şi Cercetării (MEC) a anunțat miercuri că un număr de 4.265 de unităţi de învăţământ din ţară îşi desfăşoară cursurile în Scenariul 3 (online), iar 5.052 în Scenariul 2 (mixt).

„Menţionăm că, dintre cele 4.265 de unităţi aflate în această situaţie, 366 de unităţi de învăţământ figurează în acest scenariu din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate, iar 3.899 unităţi de învăţământ figurează în acest scenariu ca urmare a ratei de incidenţă a cazurilor din localitatea în care funcţionează ori a infrastructurii şcolare/şcoli în care se execută diverse lucrări de reabilitare”, afirmă într-un comunicat al MEC.

Se observă o creștere a unităților de învățământ unde cursurile se desfășoară doar online.