Un scenariu greșit

În aceste condiții, 80 de oameni de ştiinţă au atras atenția că o astfel de mișcare este o greșeală, după cum relatează jurnalul medical The Lancet.

„O transmisie necontrolată la cei mai tineri ar prezenta riscuri importante în ceea ce priveşte sănătatea şi mortalitatea pentru întreaga populaţie”, au atras atenţia aceştia menţionând, de asemenea, riscul de a se ajunge la saturaţia sistemelor sanitare.

În acest sens, a fost dată ca exemplu Suedia, care a refuzat aplicarea măsurilor de carantină şi închiderea şcolilor, barurilor şi restaurantelor. Țara pare că a fost prinsă din urmă de pandemie. Iar rata mortalității asociate COVID-19 este printre cele mai crescute din lume, raportat la nivelul populației.

O altă problemă este reprezentată de faptul că nu se cunoaşte cu exactitate cât durează imunitatea împotriva COVID-19, având în vedere că au fost raportate cazuri de reinfectare, deşi foarte rare.

„Este posibil ca anticorpii să slăbească în timp”, a declarat săptămâna trecută Maria Van Kerkhove, responsabilă în cadrul OMS.

„Reinfectările ne arată că nu ne putem baza pe imunitatea dobândită prin infectare naturală pentru a obţine imunitatea de grup”, a scris Akiko Iwasaki, specialistă în imunologie în cadrul Universităţii Yale din Statele Unite.

PAGINA ANTERIOARA CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE