Evenimentul Zilei > EVZ Special > OMS, avertisment cu privire la sănătatea mintală a oamenilor! Urmează provocări crunte în această iarnă. La ce să ne aşteptăm
OMS, avertisment cu privire la sănătatea mintală a oamenilor! Urmează provocări crunte în această iarnă. La ce să ne aşteptăm

OMS, avertisment cu privire la sănătatea mintală a oamenilor! Urmează provocări crunte în această iarnă. La ce să ne aşteptăm

Biroul european al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a avertizat vineri că se așteaptă să vadă o creștere a numărului de oameni care se confruntă cu „provocări severe de sănătate mintală” în următoarele câteva luni.

Dr. Hans Kluge, directorul OMS pentru Europa, a reiterat într-o declarație că pandemia globală a dus la o criză în creștere a sănătății mintale pe vechiul Continent, cu un impact „pe termen lung și de mare anvergură”.

El a avertizat că sănătatea mintală  „va fi agravată de anxietăți, care apar adesea în timpul iernii și al sărbătorilor”

„Ne așteptăm să vedem un număr mai mare de oameni care se confruntă cu provocări mai severe de sănătate mintală în lunile următoare, pe măsură ce realitatea acestei experiențe va avea loc”, a adăugat el.

Într-un sondaj efectuat în 25 de țări dezvoltate în timpul primului val de pandemie din primăvară și publicat de Comisia Europeană, 28% dintre respondenți au declarat că se simt singuri și 27% au spus că au simțit depresie sau anxietate.

În lunile de iarnă se observă în mod tradițional o creștere a problemelor de sănătate mintală la persoanele care suferă de tulburare afectivă sezonieră, o formă de depresie care, într-un an normal, afectează aproximativ 5% din adulții din SUA, potrivit Asociației Americane de Psihiatrie ( APA).

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE