Președintele PNL Olt Liviu Voiculescu spune că decizia nu a fost una ușoară deoarece organizația are mulți liberali de valoare.

„PNL îşi respectă întotdeauna promisiunile şi angajamentele, de aceea este timpul să vă facem cunoscută opţiunea noastră pentru persoana cea mai potrivită pentru a fi primarul municipiului Slatina. Nu a fost o decizie deloc uşoară, profesionalismul, competenţa, etica şi valorile morale sunt atribute caracteristice liberalilor în general, însă tinereţea, energia, experienţa comunicativă şi pragmatismul constituie un plus pentru cel care va ţine în mâini destinele Slatinei şi va apăra interesele cetăţenilor săi. Slătinean de origine şi jurnalist de carieră, Mario De Mezzo este, începând de astăzi, candidatul PNL pentru Primăria municipiului Slatina”, a spus liderul liberal al oltenilor.

În ciuda numelui exotic, De Mezzo este oltean get-beget.

„Sunt slătinean la a patra generaţie. Ca mii de tineri am plecat din Slatina să studiez, să văd cum se întâmplă lucrurile în alte părţi, dar m-am întors de fiecare dată acasă. Este un timp prielnic şi o vreme pentru orice. Pentru mine este timpul să rămân acasă. Pentru Slatina este timpul să crească sănătos, să devină o casă bună pentru cei care o iubesc”, a explicat candidatul pe Facebook.

Primăria Slatina a fost condusă în perioada 2004-2012 de Darius Vâlcov, care a deținut apoi succesiv funcții înalte: senator, ministru, consilier al premierului Viorica Dăncilă.

În urmă cu două luni, Primăria Slatina l-a dat în judecată pe Darius Vâlcov, pentru recuperea unui prejudiciu de peste 1,6 milioane de euro, constatat de Curtea de Conturi într-un raport din 2015 și rămas definitiv prin decizia Curții de Apel Craiova.

Te-ar putea interesa și: