Echipa Oltchim Râmnicu-Vâlcea a pierdut ieri primul meci în actuala ediţie a Ligii Campionilor la handbal feminin, fiind învinsă în deplasare de formaţia ungară Gyor, scor 30-27 (16-13), în etapa a treia din Grupa 1 principală a Ligii Campionilor. Gyor a controlat meciul de la început până la sfârşit, conducând aproape mereu pe tabelă. În primele minute, evoluţ ia celor două echipe a lăsat impresia că meciul va fi unul echilibrat, dar în minutul 20 unguroaicele luaseră un avans de şase goluri, scor 13-7, în timp ce vâlcencele înregistrau ratare după ratare. Spre finalul primei reprize, elevele antrenorului Gheorghe Tadici au reintrat în luptă, reducând diferenţa la numai două goluri.

S-au bătut singure

În partea a doua a meciului, Gyor a continuat asaltul la poarta Luminiţei Huţupan, iar la un moment dat scorul era de 26-21 în favoarea unguroaicelor. Din nou fetele de la Oltchim şi-au revenit spre finalul reprizei, dar a fost prea târziu pentru obţinerea victoriei sau a unui egal. „M-a supărat lipsa de concentrare în momentele-cheie ale jocului, ratările, pasele greşite. Oltchim s-a bătut singură!“, a concluzionat Ioan Gavrilescu, preşedintele grupării vâlcene. Tot în Grupa 1, echipa rusă Lada Togliatti a câştigat sâmbătă, în deplasare, în faţa nemţoaicelor de la FC Nürnberg, scor 39-31. „Alchimistele“ au încheiat prima fază a grupelor cu şase victorii în şase meciuri. În faza a doua a grupelor, Oltchim a debutat cu un egal surprinză- tor în meciul cu FC Nürnberg, scor 28-28, după care s-au impus însă categoric cu Lada Togliatti, scor 35-26.

LIGA NAŢIONALĂ

Steaua a câştigat derby-ul cu Dinamo

În etapa a 17-a din Liga Naţională de handbal masculin, echipa Steaua a câş- tigat ieri, în deplasare, duelul cu rivalii de la Dinamo, scor 32-23. „Roş-albaştrii“ nu le-au dat nicio şansă handbaliştilor din Şoseaua Ştefan cel Mare, diferenţa dintre cele două echipe ajungând la un moment dat la 12 goluri. Steliştii sunt lideri în campionat cu 29 de puncte, în spatele lor, cu 25 de puncte, aflându-se HCM Constanţa, care s-a impus ieri, la Timişoara, în faţa lui Poli, scor 31-22. Podiumul este completat de Ştiinţa Bacău, care a acumulat 24 de puncte. Dinamo se află pe poziţia a noua, cu 16 puncte. Formaţia din Şoseaua Ştefan cel Mare traversează, de altfel, unul dintre cele mai negre sezoane din istorie.