Evenimentul Zilei > Actualitate > Cine este Kohei Oishi, MAESTRUL samurai ce va încerca să AJUTE sportivii judoka și cum a ajuns în România
Cine este Kohei Oishi, MAESTRUL samurai ce va încerca să AJUTE sportivii judoka și cum a ajuns în România

Cine este Kohei Oishi, MAESTRUL samurai ce va încerca să AJUTE sportivii judoka și cum a ajuns în România

Kohei Oishi, unul dintre cei mai buni antrenori japonezi de judo, a acceptat invitația Federației române de judo de a coordona loturile olimpice de judo, în vederea JO de la Tokyo 2020. Astfel, maestrul samurai a venit pentru a schimba complet perspectivele sportivilor judoka, așa cum afirmă chiar el.

Kohei Oishi, un experimentat antrenor japonez de judo a venit în România la invitația Federației române de judo, cea care i-a făcut propunerea de a coordona loturile olimpice de judo, în vederea JO de la Tokyo 2020. Primele curiozități ale maestrului samurai au fost legate de Henri Coandă. Oishi și-a dorit să afle cine a fost cel care dădea numele aeroportului, și a fost extraordinar de uimit când a aflat că datorită unui român zborul cu avionul a ajuns la un asemenea nivel.

Într-un interviu acordat pentru paginiromanesti.ca, Kohei Oishi a declarat că a acceptat invitația Federației române de judo pentru că apreciază mentalitatea și spiritul sportivilor judoka români și consideră că această oportunitate reprezintă o nouă provocare în cariera sa.

Întrebat cât de greu va fi drumul sportivilor români până la Tokyo 2020 dar și care sunt șansele pentru a obține o medalie în Japonia, la J.O, Oishi a spus: „Situația este diferită pentru fiecare sportiv în parte. Privind situația actuală a echipei României, avem o mică distanță de recuperate până să ajungem pentru drumul spre 2020.

Schimbarea necesită mult timp și multe antrenamente. Bineînțeles că voi face tot posibilul pentru a micșora această distanță iar în 2020 sportivii să atingă potențialul lor maxim”, a declarat Oishi, pentru paginiromanesti.ca.

„Am contract cu Federația Română de judo până la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 inclusiv. Obiectivul principal este o medalie la JO 2020 iar pe termen lung premiza pentru o medalie în întrecerea masculină până la JO de la Los Angeles”, a mai spus samuraiul, pentru sursa citată.

Sursă foto: paginiromanesti.ca