Ofiţeri "agăţaţi" de procurorii DNA

Ofiţeri "agăţaţi" de procurorii DNA

Cel puţin patru ofiţeri vor fi cercetaţi în anchete disjunse din dosarul angajărilor ilegale din minister.

Informaţia potrivit căreia cel puţin trei ofiţeri superiori din cadrul MapN şi unul din MAI vor fi cercetaţi de procurori în tot atâtea anchete disjunse din dosarul angajărilor ilegale din minister apare în rechizitoriul generalilor Ion Marian şi Mihai Chiriţă, trimişi în judecată pentru că ar fi angajat sute de militari contra unor şpăgi consistente.

Astfel, despre comisarul şef Constantin Niţă, coordonatorul Centrului Regional Piteşti al Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane, DNA arată că, pe parcursul urmăririi penale, el l-ar fi "sprijinit" pe colonelul Vasile Belciug ( fost comandant al Şcolii de aplicaţii pentru unităţi de luptă "Mihai Viteazu" Piteşti, reţinut în cauză), "în speranţa că acesta din urmă ar putea să scape nepedepsit pentru faptele săvârşite, aspecte ce pot fi incidente textului de lege penal ce incriminează infracţiunea de favorizare a infractorului", se arată în rechizitoriu.

Agenţia amintită este o structură din subordinea Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Şefă de birou, "picată" pe interceptări

Pentru maiorul Adela Vîlcu "urmează a se dispune disjungerea cauzei, deoarece fapta pentru care este cercetată are caracter distinct, neavând legătură de conexitate sau indivizibilitate cu obiectul cauzei penale. Aceeaşi măsură urmează a se dispune şi faţă de colonelul în rezervă Ion Constantin, deoarece pretinsa activitate infracţională desfăşurată de aceştia pare a avea un caracter distinct de obiectul prezentei cauze", se mai arată în documentul înaintat instanţei. Adela Vîlcu este şef de birou în cadrul Direcţiei Management – Resurse Umane din MApN.

Despre locotenent colonelul Paul Bădicu se arată că "urmează a se dispune disjungerea cauzei pentru toate faptele, deoarece a fost preşedintele comisiei concursului pe filieră directă, care va face obiectul unei cercetări separate", se mai arată în rechizitoriul procurorilor militari de la DNA.

În urmă cu două luni, procurorii anticorupţie au trimis în judecată 112 militari, care, folosindu- se de puterea funcţiilor, au trimis prin SMS subiectele la probele scrise ale concursurilor organizate de MapN, în schimbul unor sume de bani.