Evenimentul Zilei > Social > Oferta imobiliară a clanului Cârpaci. „Vând palat cu 40 de camere și turnulețe. Vreau să plecăm în America”
Oferta imobiliară a clanului Cârpaci. „Vând palat cu 40 de camere și turnulețe. Vreau să plecăm în America”

Oferta imobiliară a clanului Cârpaci. „Vând palat cu 40 de camere și turnulețe. Vreau să plecăm în America”

Două palate scot la vânzare cei mai bogați romi din Timișoara și din țară. Prețul la Pachet este de 700.000 de euro, dar se poate negocia. Unul din imobile are pe frontispiciu simbolul Justiției

Pe strada Ștefan Octavian Iosif nr. 38 – 40 din Timișoara, romii au scos la vânzare palatele. Au pus banner pe poarta monumentală din fier forjat cu numărul de telefon de Franța și cu cel românesc, și așteaptă ofertele. „Unul din palate are 40 de camere, celălalt numai șapte, plus două băi, două cămări, două bucătării”, spune bărbatul care a răspuns la telefonul cu prefix francez.

Pentru ambele imobile, prețul este 700.000 de euro „negociabil”. Întrebat de ce vrea să vândă, după ce s-a chinuit să construiască imobilele, spune că s-a săturat. „Nu-mi place țara. Niciuna. Eu trăiesc în Franța, am decis să vând tot, vreau să mă mut în America. Casa mică se vinde mobilată, cea mare nu e încă terminată”. Ristea Samir, vânzătorul imobilelor, nu vrea să ne spună numele real, oscilând între Daniel și Nicu. Ne asigură că se întoarce în weekend „acasă” și putem vizita domeniul. Casa mică e decorată pe frontispiciu cu simbolul Justiției, balanța.Au construit pe terenul primăriei

Pe parcela de teren de la adresa menționată s-a demolat, în 2002, primul palat construit ilegal de romi. Ulterior, deși Primăria și Consilul Local sunt proprietari înscriși în Cartea Funciară, romii din clanul Cârpaci au edificat, și acum vor să vândă. „Când mergem la notar pentru acte, vă explică el tot. Suma e absolut negociabilă”, mai spune romul.Surpriza vine de la Cartea Funciară. Ristea Samir nu e proprietarul niciuneia din case. Pe una e proprietar Consiliul Local Timișoara și un anume Moroșan Pera, existând sarcini de ipotecă notate în favoarea lui Ristea Samir ( nr.40). În cazul celeilalte proprietăți (nr.38) există două cărți funciare, ambele nominalizând ca proprietar, Primăria Timișoara.

La telefon răspunde servitorul

Ristea Samir a învățat să facă afaceri de la cel mai „priceput” rom. Ruda sa, Ionelaș Cârpaci (foto), este prințul afacerilor dubioase cu proprietăți în Timișoara, deținând o avere colosală, imobile de patrimoniu și terenuri, toate obținute ilegal. Cârpaci locuiește într-o vilă cu turnuri, placată cu marmură, pe malul Begăi. Deține o adevărată flotă de mașini de lux, toate înmatriculate în Germania. Ca un boier, la telefon nu răspunde niciodată direct, ci printr-un servitor.


FOTO: Ionelaș Cârpaci. 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: